Foto Jan Wijten

Woongebouw De Ark Reusel op magische wijze geopend

Woningstichting de Zaligheden (WSZ) vierde woensdag 11 september met de bewoners en andere genodigden de officiële opening van woongebouw De Ark in Reusel. De Ark telt 4 woonlagen en in totaal 25 appartementen.

Reusel - De middag begon met openingswoorden van directeur-bestuurder Chris Theuws van WSZ en wethouder Peter van de Noort van de gemeente Reusel-De Mierden. De twee heren zijn het unaniem eens over het behaalde resultaat: een modern en eigentijds gebouw waar Reusel en natuurlijk ook de bewoners trots op mogen zijn. Na de woorden was het de beurt aan goochelaar Magic Mike. Samen met de genodigden opende hij het woongebouw op magische wijze.

Op de onderste drie woonlagen telt het gebouw 21 appartementen. Daar bovenop zijn er nog eens vier grotere appartementen. De 25 appartementen van circa 60 tot 95 m2 hebben een woonkamer met een mooie open keuken, badkamer met douche, één of twee slaapkamers en een balkon. Ieder appartement heeft een berging op de begane grond en er is een lift in het woongebouw. Daarnaast is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen en scootmobiels in de algemene berging. "Het was nodig om deze woningen te realiseren", geeft Chris aan. "Met dit prachtige woongebouw spelen we in op de stijgende vraag naar betaalbare huurwoningen in Reusel. Betaalbaarheid is voor WSZ een belangrijk thema, maar prettig wonen is minstens zo belangrijk. WSZ bouwt weer volop nieuwe woningen om mensen meer kans te bieden op een fijne huurwoning".


De naam De Ark is een knipoog naar het verleden van de locatie. Eind jaren '30 van de vorige eeuw stond er voor het klooster een gebouw met de naam De Ark dat dienst deed als Wit-Gele Kruisgebouw en later als spreekuur voor doktoren en als woonruimte. Met de sloop van het klooster verdween ook De Ark. Maar door de komst van het nieuwe woongebouw met de naam De Ark komt de historie van de plek weer terug. Naast de naam heeft het gebouw de maquette (devotietegel met de beeltenis van O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand) van het oude klooster een mooie plaats gekregen in het nieuwe woongebouw.


Met de oplevering van De Ark is er een start gemaakt met de realisatie van Centrumplan 'Nieuw hart voor Reusel'. Het Centrumplan loopt al een tijdje en wordt in samenwerking met ondernemers, belanghebbenden en samenwerkingspartners uitgevoerd.

Meer berichten