Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Vijftigjarig bestaan KNOV Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel - Op zaterdag 22 september 1984 vierde het Koninklijk Nederlands Ondernemings Verbond, afdeling Bladel in het Wapen van Bladel haar gouden jubileum. In 1934 nam Janus Adriaans, op verzoek van Schildersbond 'de Kempen' het initiatief voor de oprichting van een winkeliersvereniging. Het doel was samen eendrachtiger op te trekken maar ook bezinningsdagen te organiseren en gezellige avonden te houden. Er werd gestart met 19 leden. In 1936 organiseerde de vereniging al een grote middenstandstentoonstelling. Janus Adriaans was 10 jaar voorzitter. Hij werd achtereenvolgens opgevolgd door Jan van Gorp, Martien Rooyackers, de heer Obers en Jo Verhoeven. De geestelijke adviseur was kapelaan Bertens. Er werden relgelmatig activiteiten georganiseerd of ondersteund zoals de festiviteiten rond viering van de geboorte van August Snieders honderd jaar geleden. Ook de oprichting van de jaarlijkse Zomermarkt is geïnitieerd door deze vereniging.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- In de bibliotheek te Reusel was een poppenexpositie met poppen gemaakt door Thea Meyer-Kempkes. Er was op de expositie te zien wat met deze creativiteit te bereiken was.

- Hapert had er vanaf augustus 1984 een Body- en Fitnesscentrum bij. Leon en Dimphy van de Moosdijk hadden hum centrum in Bladel overgehuisd naar de Kerkstraat in Hapert.

- Reusel Sport nam nieuw scorebord in gebruik met een overwinning tegen De Spechten van 2-1. Het nieuwe scoringsbord werd gesponsord door de plaatselijke Rabobank.

Meer berichten