Jerry Voorjans: "Ik ben fotograaf en ben erachter gekomen dat ik ook kunstenaar ben." Foto: Bert Jansen.
Jerry Voorjans: "Ik ben fotograaf en ben erachter gekomen dat ik ook kunstenaar ben." Foto: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Schilderen is voor mij een verslaving'

Hannie Bettgens

Voorjans opent atelier in Wintelre

"De koffie staat klaar." Zondag 22 september opende Jerr Art Gallery Kunst & Koffie haar deuren in de Kloosterstraat 55/57 in Wintelre. En daarmee gaat langgekoesterde droom van Jerry Voorjans in vervulling. "Ik ben fotograaf en ben erachter gekomen dat ik ook kunstenaar ben. Door die 2 ambachten met elkaar te combineren, ben ik een nieuwe weg ingeslagen."

Wintelre - Kunst heeft altijd een rol gespeeld in zijn leven. Voorjans: "Logisch, want fotograferen is ook een vorm van kunst."
Na het volgen van een cursus ontdekt hij dat hij ook goed kan schilderen. "Ik werk intussen onder andere met olieverf, houtskool en acryl. Maar ook met junk doe ik veel. Van onderdelen van sloopauto's, maak ik 'Steal Plates': foto's op een stalen plaats bewerken tot een kunstobject. Ook andere restproducten gebruik ik. Daarbij kun je denken aan bierdopjes!"

Work in progress

Diverse Nederlandse artiesten hebben zich al gemeld bij Voorjans. "Sandra van Nieuwland, Nicole Buch en Joris Linssen hebben zich laten portretteren op een Steal Plate.
Wat wil Voorjans uitdragen met zijn atelier? "Het is niet zomaar een atelier waar geëxposeerd word. Ik ben daadwerkelijk aan het werk tijdens openingsuren. Terwijl ik aan het werk ben, staat de koffie klaar. Ik heb geen geheimen, je mag me alles vragen en je mag alle 'work in progress' volgen. Alles in een gezellige sfeer van vinyl music."

Verslaving

Tijdens de opening is veel werk van Voorjans te zien, maar ook werk van andere kunstenaars. "Dat sluit aan bij de dingen die ik maak. Er is werk te zien van Nico Vrielink, Frans Mandigers, Els Wijdemans en de 'Can-art' van Jerry Voorjans."
Deze nieuwe vorm van kunst is geheel van deze tijd, volgens Voorjans. "Kunst maken van restproducten. Een betere vorm van recyclen kan ik niet bedenken."
Niet al zijn werk komt voort uit 'junk' van de schroothoop. "Schilderen is voor mij inmiddels een verslaving. Het geeft rust om met verschillende kleuren en vormen te werken. Waar ik heel goed in ben is het maken van dot-schilderijen. Een dot is niets meer of minder dan een puntje op een doek! Een schilderij dat uit puntjes bestaat."

Met Kunst & Koffie is Voorjans een hele nieuwe weg ingeslagen. "Ik voel me er goed bij. Werken in een ontspannen sfeer en daarbij visite ontvangen. Een hele andere beleving van een expositie bezoeken. Minder statisch zou ik zeggen."

Kijk voor meer informatie op onderstaande website

www.jerr-art.com

of volg jerr-art via de facebookpagina.

Meer berichten