Column Lowie

Daar gaan we weer

Foto: Foto:

Vorige week vrijdag werd mijn voormalige dorpsgenoot Fons Spooren door de rechter failliet verklaard. Aanleiding waren de erven van oud-voorzitter van PSV, Harrie van Raay en de RaboBank die huilie huilie hadden gedaan omdat Fons ze een poets had gebakken. Eigenlijk kon ik er wel een beetje om lachen dat ze zich in het pak hadden laten naaien door Fonske.
Je kunt van Fons zeggen wat je wil, maar hij beschikt blijkbaar toch over het talent om mensen met een goed verhaal voor zich te winnen.

Natuurlijk verdiende de actie van Fons geen schoonheidsprijs, maar was het klein bier vergeleken met de moord op Derk Wiersum de advocaat van kroongetuige Nabil B. Opeens is heel Nederland het er over eens dat de georganiseerde misdaad in ons land niet adequaat wordt bestreden. En een dag nadat Matthijs van Nieuwkerk in DWDD zich naïef afvraagt wat voor soort jongens dit zijn komt zijn huis-professor, Erik Scherder, tijdens een gezellige MAX-masterclass tot de conclusie dat criminelen hun hersenen niet mee hebben.

Maar als tijdens de Algemene Beschouwingen wordt gekibbeld over een paar miljoen extra voor misdaadbestrijding en versterking met een handvol agenten, denk ik eerlijk gezegd helemaal, daar gaan we weer.

Natuurlijk lopen de meeste van die Marokkaantjes die nu door Taghi en zijn kornuiten worden ingezet om het vuile werk op te knappen, straks op hun dertigste achter een kinderwagen. Maar tot die tijd kunnen ze veel ellende veroorzaken.
Oud-burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, bracht de jonge crimineeltjes destijds al in kaart en maakte samen met het OM een plan om ze aan te pakken. Maar tot nu blijft het dweilen met de kraan open.

Ik sprak iemand die zich afvroeg of Fons Spooren die Marokkaantjes niet een paar inspirerende colleges zou kunnen geven. Maar we weten uit het verleden maar al te goed dat die twee geen gelukkige combinatie vormen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden