De band Rootz is op zaterdagavond 28 september aanwezig op Casteren Kermis
De band Rootz is op zaterdagavond 28 september aanwezig op Casteren Kermis (Foto: )

Te doen in de Kempen

Een Muzikaal Uurtje in Weebosch

Weebosch - Een Muzikaal uurtje vindt plaats op 5 oktober om 15.00 uur in de Gerarduskerk in Weebosch. Al enkele jaren treden tijdens dit evenement de blokfluitensembles Susato en Charpentier van Muziekschool Art4U op in de Gerarduskerk in Weebosch. De ensembles staan onder leiding van blokfluitdocente Fien van Dingenen. De toegang is gratis. Medewerkenden aan het veelzijdige programma zijn Catherine Hawkins (sopraan) en Ad van Sleuwen (orgel). Samen met Fien van Dingenen maken ze deel uit van het professionele Ensemble Venti Musicali. Catherine Hawkins zal muziek ten gehore brengen van Bach, Händel en Pepusch. De begeleiding is in handen van Ad van Sleuwen. De blokfluitensembles spelen muziek uit verschillende stijlperioden.

Vessemse Dorpskwis

Vessem - Voor de zesde keer wordt dit jaar de dorpskwis gehouden in gemeenschapshuis D'n Boogerd. De opbrengst van de kwis komt dan ook geheel ten goede van het dorpshuis. De categorieën zijn weer gevuld en dit jaar is de kwis uitgebreid met een categorie 'kids corner', speciaal voor de basisschoolkinderen. Teams van ongeveer 10 tot 15 personen kunnen de kwis tot een goed einde brengen. Het aantal vragen is tot ongeveer 300 beperkt. Weer veel makkelijke en moeilijkere vragen die deelnemers tot computerwerk dwingen maar ook leuke opdrachten in het dorp. Inschrijven is vanaf nu mogelijk, dus formeer alvast een leuk gevarieerd en slim team. Noteer 25 oktober voor de kwisavond en 1 november voor de afterparty. Op www.vessemsekwis.weebly.com is meer informatie én het inschrijfformulier te vinden.

't Is lachen geblazen

Bergeijk - De voorverkoop van de 20e tonpraat/artiestenavond bij de Piepteuten start zaterdag 28 september. Vanaf 14.00 uur tot 15.30 uur kunnen de kaarten afgehaald worden in de Gouden Leeuw te Bergeijk. Kaarten kosten 15 euro. De avond zelf is op 2 november eveneens in de Gouden Leeuw.

Er zijn optredens van Frank Schrijen, Helga Cornelissen, Rob Bouwman (winnaar bij het Keijebijters-kletstoernooi), Jasper van Gerwen, Berry Knapen, Marlon Kicken en Frans Bevers. Die laatste verzorgt tevens de presentatie.

Spirituele beurs

Hapert - In Den Tref, Alexanderhof 7, te Hapert vindt zondag 29 september een spirituele beurs plaats. Daar waar bezoekers kennis kunnen maken met onder andere therapeuten, tarotisten, handlezers, magnetiseren, mediums, numerologen, paragnosten, astrologie, klankschalen, voetreflex, en geleidenschrift. Er worden consulten gegeven die maximaal 15 euro kosten. Daarnaast staan er diverse verkoopstands met onder meer new age artikelen, wierook, beelden, magneetsieraden, mineralen (stenen), diverse soorten kaarten, krachtschilden, wastekeningmaterialen. oosterse sieraden en nog veel meer.

Er worden 4 gratis lezingen gegeven door Marianne Huisman, Gerrit Jansen, Piet Dierking, Donald Moezel. De eerste lezing start om 11.30 uur. De beurs duurt van 11.00 tot 17.00 uur de toegang is 5 euro (kortingsbon op www.stichting-deva.nl). Elke 50e bezoeker ontvangt een kortingsbon van 5 euro om op de beurs te besteden. Kinderen tot 13 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.

Muziek Akoestiek

Casteren - Aankomend weekend vindt Casteren Kermis plaats, met op zaterdagavond 28 september het evenement Muziek Akoestiek. De Kempische band Rootz zorgt voor de muzikale omlijsting. Aanvang 20.30 uur, locatie: gemeenschapshuis Den Aord, Kerkstraat 33 in Casteren. De entree is gratis.

Zeventak houdt pleinverkoop

Reusel - De buurtbewoners van buurtvereniging De Zeventak in Reusel houden zondag 29 september van 10.00 uur tot 13.00 uur een pleinverkoop. Tijdens deze pleinverkoop worden allerlei artikelen verkocht. Van kleding, woondecoratie, speelgoed, boeken, huishoudelijke artikelen en meubels tot tuingereedschap en meer. De buurtbewoners verkopen deze artikelen aan huis, bijvoorbeeld vanuit de garage, oprit of voortuin. De deelnemende straten zijn: Groeneweg, Schelft, de Wan, de Braken en de Boegent.

Zeeslag op de Landschotse Heide

Bladel - In het kader van Bladel Remembers geeft archeoloog Jan Roymans de lezing 'Een zeeslag op de Landschotse Heide' op donderdag 26 september om 19.30 uur in de bibliotheek van Bladel.
Denk je aan de Landschotse Heide, dan denk je aan rust en natuur…. maar ook aan militairen. In de Tweede Wereldoorlog is de grote heidevlakte bij Middelbeers door de Duitsers gebruikt als oefenterrein voor het opleiden van piloten. De piloten waren gestationeerd op vliegveld Eindhoven. Het oefenterrein van maar liefst meer dan 24 km2 groot ligt ingeklemd tussen de bewoningskernen van Middel- en Westelbeers, Vessem, Casteren, Netersel, Lage Mierde en Esbeek en bestond voornamelijk uit bos en heide. Op de Landschotse Heide werd onder andere geoefend in het uitvoeren van precisiebombardementen en het beschieten van doelen met boordwapens. Als oefendoel werden in de 'zee' van heide meerdere schijnboten aangelegd. De nepboten bestaan uit heideplaggen en zand en vormden samen een konvooi op volle zee. Naast zee- werden er ook landdoelen nagebootst waaronder tanks en geschutsopstellingen. De militaire aanwezigheid op de Landschotse Heide heeft zowel sporen in het papieren- als in het bodemarchief als in het geheugen van plaatselijke bewoners nagelaten. In de lezing wordt het militair complex door studie van historische kaarten, analyse van luchtfoto's, veldinspecties en ooggetuigenverslagen tot in detail ontrafeld. De Bladelse archeoloog Jan Roymans deed lang onderzoek naar de historische gebeurtenissen op de Landschotse Heide. Wees verzekerd van een plek en reserveer een ticket via de agenda van www.bibliotheekdekempen.nl

Meer berichten