Foto: Bart van Overbeeke
Foto: Bart van Overbeeke (Bart van Overbeeke Fotografie)

Zonnewagen Stella Vie komt naar de Energie@Wonen Expo

De zonnewagen van het Solar Team Eindhoven, de Stella Vie, bezoekt op zaterdag 28 september de Energie@Wonen Expo in De Höllekes in Steensel. De auto, die volledig op zonne-energie werkt, heeft in 2017 de World Solar Challenge gewonnen in de cruiser klasse. Tijdens deze energiebeurs kunnen bezoekers de auto bekijken en de studenten alles vragen over hoe de auto werkt, hoe hij gemaakt is en hoe ze de Solar Challenge hebben gewonnen.

Steensel - Op de eerste editie van de Expo laat KempenEnergie, in samenwerking met verschillende bedrijven, zien wat de mogelijkheden zijn om een woning energiezuinig te maken en om zelf energie op te wekken. Op de Expo kunnen geïnteresseerden stands bezoeken, demonstraties zien en lezingen bijwonen.

Duurzame bedrijven uit de regio op het gebied van o.a. zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, verwarming, koeling, LED-verlichting of houtpelletcv's laten in hun stand op de Expo zien hoe u uw huis kunt verduurzamen. Tijdens de lezingen komen experts aan het woord over het leggen van zonnepanelen, wat de mogelijkheden zijn om op natuurlijke manier te isoleren, hoort u over de weg naar de juiste LED-verlichting en welke subsidiemogelijkheden ter beschikking staan. Ook vertelt een huiseigenaar over het bouwen van een energieneutrale woning, ervaart u wat er komt kijken bij het aanschaffen van een warmtepomp en waarom het zinvol is om te beginnen met

een energiescan wanneer u thuis energie wilt besparen of duurzaam wilt opwekken.

De Energie@Wonen Expo wordt georganiseerd door Vereniging KempenEnergie en ondersteunt door de Gemeente Eersel. De Expo vindt van 10.00 tot 17.00 plaats in gemeenschapshuis De Höllekes, Korte Kerkstraat 7a in Steensel. De entree is gratis. Het hele programma is te vinden op onderstaande website:

www.kempenenergie.nl/expo

Meer berichten