Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Gouden bruiloft Coen en Door

Door Thijs van der Zanden

Bladel – september 1984. Coen en Door was voor de meeste Bladelse mensen voldoende om precies te weten wie dan bedoeld werd. Als er dan bijgevoegd werd, ze wonen al sinds jaren als enige bewoners op sportpark 'De Smagtenbocht', dan wisten het ook honderden voetballers uit de naaste en wijde omgeving. Officieel spreken we hier van Cornelis van Lierop en Theodora Verdonschot. Door en Coen hadden elkaar leren kennen bij Damhuis, een café in Eersel waar Door in de weekenden werkte. Na hun huwelijk zijn ze meteen in Bladel gaan wonen in 't Muggenhol, waar nu ongeveer de verkeerslichten staan bij het voormalige bejaardenhuis Kempenland. Later verhuisden ze naar de Hofstad en woonden daarna vanaf 1969 op het sportpark. Dat was dicht bij het zwembad waar Coen toen werkte. Hij kon daar meteen toezicht houden op het voetbalsportpark waar Coen voorheen met zijn 5 broers lange tijd had gevoetbald. Coen en Door kregen 5 dochters en 6 zonen.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Marianne Knapen en Pieter Brom waagden zich voor atletiekver. DES uit Eersel op de marathon van Eindhoven. Pieter finishte in 2 uur en 48 min. en Marianne 3 uur en 18 min.

- De receptie van de gouden Middenstandsvereniging Bladel was een groot succes. In het Wapen werden veel belangstellenden begroet waaronder J.F. Schellekens, voorzitter KNOV.

- De derde klas van de Aloysiusschool van Hapert mocht met de Broodexpresse naar Den Bosch. In het VIP treinstel vroegen 30 bakkerijen uit de streek aandacht voor het brood.

Meer berichten