De kinderenboekenweek vindt plaats van 2 tot en met 13 oktober. Er zijn diverse activiteiten in de vestigingen van bibliotheek de Kempen.
De kinderenboekenweek vindt plaats van 2 tot en met 13 oktober. Er zijn diverse activiteiten in de vestigingen van bibliotheek de Kempen. (Foto: Rozet)

Op reis met de Kinderboekenweek

Van de redactie

Van alles te beleven in de bieb

Dit jaar gaat bibliotheek De Kempen tijdens de Kinderboekenweek, van 2 tot 13 oktober, op reis. Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen in de zee, of ontdek de jungle op de rug van een olifant. Het thema dit jaar is 'vervoersmiddelen' en het motto is 'Reis mee!' Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal. Er is van alles te beleven in de verschillende vestigingen van bibliotheek De Kempen.

De Kempen - Zo kunnen kinderen in bibliotheek Eersel en bibliotheek Bladel naar een ReisMee! Markt. Op woensdag 2 oktober in bibliotheek Eersel maak je samen met een echte piloot en stewardess een reis om de wereld, proef je er een lekker soepje, luister je naar nieuwe muziek en ontdek je met het greenscreen speciale plekken van de wereld.

Op zaterdag 5 oktober maak je in bibliotheek Bladel een 'Reis om de Wereld in 8 opdrachten'. Naar welke bestemming ga jij? En met welk vervoersmiddel ga je dan? Ook ontdek je met een greenscreen de mooiste plekken van de wereld.

Naast de ReisMee! Markt verzorgt bibliotheek Bladel samen met Podium10 in Bladel op zaterdag 5 oktober de muzikale voorstelling 'Gonnie en Gijsje samen op stap'. Op woensdag 9 oktober houdt bibliotheek Bergeijk samen met de Kattendans de voorstelling 'Uit de bocht! Ook kun je die middag naar de voorstelling Vreemde Vogel in De Ster (Lage Mierde). En op vrijdag 11 oktober staat de muzikale voorstelling 'Fiep heeft Haast' op het programma in samenwerking met De Muzenval.

Op donderdag 10 oktober komt piloot Hans Nordsiek naar bibliotheek Bergeijk en vertelt hij over zijn vliegavonturen en zijn boek 'Piloot met de vijf strepen'. Benieuwd naar Hans' avontuur?

Even ontspannen en luisteren naar een mooi verhaal? Dat kan, in elke vestiging zijn er voorleesmomenten in de bibliotheken. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.bibliotheekdekempen.nl/kinderboekenweek
Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland. De mooiste kinderboeken van het jaar winnen Gouden en Zilveren Griffels en Penselen. De Zilveren Griffel en Penselen zijn uitgereikt en bij de start van de Kinderboekenweek volgt de Gouden Griffel. De bekroonde boeken en meer dan 130.000 andere kinderboeken zijn te leen bij de bibliotheek en via www.bibliotheekdekempen.nl. Voor kinderen tot 13 jaar is het lidmaatschap gratis.

In de vestiging liggen leuke cadeautjes klaar voor alle jonge deelnemers van de Kinderboekenweek-activiteiten. Neem een ballon, kleurplaat of voorleesgids mee naar huis. Hierin vind je leuke verhalen, boekentips, ideeën voor activiteiten en spelletjes voor jong en oud.

Meer berichten