Schaatspret tijdens de Winterfeesten. Foto: StudioWouw
Schaatspret tijdens de Winterfeesten. Foto: StudioWouw (Foto: )

Warmte brengen in de winter

Van de redactie

Winterfeesten in de startblokken

Warmte brengen in de winter. Vijf woorden waarin de gouden formule van de Winterfeesten Reusel-De Mierden zich laat samenvatten. In vijf jaar tijd groeide het evenement uit tot een dorpsgebeurtenis van betekenis. Vanwege de ijspret voor duizenden schaatsliefhebbers. En vanwege het boeiende programma van voorlichting en (muzikaal) vermaak dat wordt aangeboden. Met als fraai resultaat: verbindende ontmoetingen die de koudste tijd van het jaar een warme invulling geven.

Reusel - Tussen 6 december en 5 januari gaat het weer gebeuren, voor het vijfde achtereenvolgende jaar. Een jubileum dus. Volgens bestuurslid Tuur Raaijmakers krijgt de programmering om die reden dit jaar een extra accent: een evenement vlak voor Kerst waar het publiek naar verwachting in groten getale naartoe zal komen. Wat dat inhoudt, houdt hij nog even onder de pet.

Ook anderszins hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. De tent waarin het Imants' IJspaleis is ondergebracht is groter geworden waardoor de schaatsbaan met 100 m2 kon worden uitgebreid – van 700 naar 800 vierkante meter, nog steeds de grootste van Brabant. Door deze uitbreiding krijgen vooral de jongere kinderen meer oefenruimte. Met als belangrijk bijkomend voordeel: dankzij de grotere tent wordt de ijsmachine beter afgeschermd en zullen buurtbewoners minder last hebben van het geluid dat deze machine voortbrengt. De tweede tent, die van het 4Care-feestcafé, blijft van dezelfde afmetingen als vorig jaar. Wel worden enkele veranderingen doorgevoerd om de sfeer verder te verbeteren. Zo zal de food-corner meer het karakter van een restaurant krijgen, wat bezoekers uitnodigt wat langer te blijven zitten. Ook het programma-aanbod in het feestcafé is op z'n minst concurrerend met vorig jaar. De evenementencommissie hebben een aantrekkelijke mix van voorlichting, culinaire genoegens en interessante muzikale optredens weten vast te leggen met onder meer Driven, Swizzle, Multiple Choice, Wasko en lokaal jeugdig talent. Al die activiteiten zouden nooit van de grond kunnen komen als Winterfeesten Reusel-De Mierden niet de beschikking had over een leger (van zo'n 450) vrijwilligers. Bestuurslid Reg Heesters kan het niet genoeg benadrukken. "Zonder hen kunnen de Winterfeesten niet draaien. Gelukkig ziet de gemeente dat ook. Geheel terecht heeft die de vrijwilligersspeld 2019 toegekend aan onze vrijwilligers." Een andere groep waar Heesters veel waardering voor heeft, betreft de buurtbewoners. "Ik zal de laatste zijn om te zeggen dat die niks merken van het evenement. Er is drukte van mensen, er is geluid van machines en soms zal er wat zwerfafval te bespeuren zijn. Maar we doen er alles aan om overlast te beperken. Bijzonder mooi is het in dit verband dat vanuit het nabij gelegen appartementencomplex De Ark drie bewoners zich hebben gemeld als vrijwilliger." Kijk voor meer informatie op www.winterfeesten-reusel-de-mierden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden