Tom Maas in een luchtduel met de verdediging van Reusel Sport. Foto: Leo van Overbeek
Tom Maas in een luchtduel met de verdediging van Reusel Sport. Foto: Leo van Overbeek (Foto: LEO VAN OVERBEEK)

Bladella klopt sterk spelend Reusel Sport

Hardwerkende ploegen in Bladel

Talrijke regendruppels teisterden de Smagtenbocht. Toch werden de talloze toeschouwers tevreden gehouden door twee hardwerkende ploegen, waarbij de gasten uit Reusel de meeste kansen kregen. De jeugdige leidsman Jordin Brands had de wedstrijd volledig onder controle.

Bladel/Reusel - Het eerste halfuur was compleet voor de geel-zwarten, in deze fase had Reusel Sport minimaal twee tot drie keer moeten scoren. Bladella moest machteloos toezien hoe Reusel het spel volledig bepaalde. Maar ook deze keer kon Reusel Sport het net niet vinden, zowel Jim Daniels als Nick Wouters hadden het vizier niet op scherp staan. Tegen alle verhoudingen in scoorde Bladella vervolgens de 1-0: Een voortreffelijke aanval, opgezet door Anel Selimovic, pass naar Cas Vosters, daarna Niels Krekels, die onberispelijk binnen schoot 1–0. Met die stand gingen de teams de rust in. Na de thee kwam Bladella sterk uit de startblokken. Toch duurde het initiatief slechts enkele minuten, want Reusel herpakte zich razendsnel. Beide teams brachten enkele wissels en Reusel Sport was nog steeds de bovenliggende ploeg, het had het meeste balbezit en kreeg ook goede kansen. Maar scoren deed het niet. In minuut 58 volgde een cornerfestival voor Reusel: vrije trap; corner; kans Matt van Gompel, keeper redde; corner, kans Reusel, keeper redde; corner, keeper redde; corner, in handen keeper. In de Bladella-spits zag je de frustratie. Te weinig aansluiting vanuit het middenveld met als gevolg eenzaamheid in de spits. Maar te lang treuzelen bij Reusel Sport, een sterk verdedigend Bladella en enkele fraaie reddingen van de uitblinkende Bladella-doelman Stan van den Berg hielden deze middag de Reuselse voorwaartsen toch op nul. Tijdens een van de spaarzame aanvallen van Bladella kwam de bal bij Stijn Wouters. Keeper Dijkmans ging volgens de scheidsrechter in de fout en veroorzaakte een penalty. Niels Krekels zag zijn kans en schoot Bladella naar de 2-0. Het laatste kwartier kwam de voorsprong van Bladella niet meer in gevaar. De naam van de Schippersmannen prijkt in de ranglijst op eerste plaats.

Volgende week volgt voor Bladella een weerzien met trainer Huub Vermeulen uit bij Unitas. Reusel Sport krijgt volgende week zondag Gestel op bezoek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden