't B(r)ouwersgilde bracht uitnodigingen naar het publiek op Reusel Kermis.
't B(r)ouwersgilde bracht uitnodigingen naar het publiek op Reusel Kermis. (Foto: )

Een k(l)eurig bruiloftsfeest op z'n Reusels

Jan van den Dungen

B(r)ouwersgilde brengt 'Cheers'

De belangstelling voor het jaarlijks Oktoberfest liep geleidelijk aan terug, maar de kosten voor de bouw van de carnavalswagen werden elk jaar maar meer. J.V. ' t B(r)ouwersgilde bedacht en voert dat ook komende vrijdagavond uit: Een bruiloftsfeestachtig gebeuren in De Valk. Waar anders? Het begint om 20.30 uur en de 'gasten' kunnen zich het beste vooraf aanmelden. Dan is men verzekerd van een plekje en kom je niet aan de gesloten deur.

Reusel - Koen van Assen, een van de bijna 50 leden tellende vereniging legt uit: "Als je binnen komt in de zaal teken je het receptieboek. In een fraaie zilveren schilderijlijst wordt een foto van je gemaakt en het receptiedrankje staat al voor je klaar. Je bent de hele avond getuige en onderdeel van een schitterend feest met muziek en hapjes. Je hebt het gevoel tussen vrienden op het huwelijksfeest te zijn beland. Er is muziek van dj Stan en de leden van het B(r)ouwersgilde fungeren als gastheer en obers. Gekleed in het zwart en met wit nondedjuke zijn ze als zodanig goed herkenbaar.

Uitgenodigd

De inwoners van Reusel zijn officieel uitgenodigd. Niet met een huis-aan-huis flyer, maar een vriendelijke uitnodigingskaart in een envelop. "Flyers gooi je meestal ongelezen weg", volgens Koen. "Als mensen iets in een envelop in de bus krijgen, maken ze die in elk geval open en nemen ze kennis van de inhoud. Daar borduurden wij in onze vergaderingen op voort. Wij hebben er dan ook lang op zitten breien om als alternatief voor het Oktoberfest met iets pakkends te komen. De naam werd 'Cheers' en daar was ons gezellige feest van komende vrijdag 11 oktober geboren", besluit Koen.

Dit jaar dus geen lederhosen, dirndl's, braadworst, pretzels of een eindeloze aanvoer van stevige glazen schuimend bier, maar een k(l)eurig bruiloftsfeest op z'n Reusels waarvan de opbrengst bestemd is voor de bouw van de jaarlijkse carnavalswagen van 't B(r)ouwersgilde. Da's twee keer genieten dus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden