Thijs Bierens en Erica Rombauts tijdens de repetitie.
Thijs Bierens en Erica Rombauts tijdens de repetitie. (Foto: )

Reuselnaar Thijs Bierens naast Hans Keeris op de planken

Theater 't Ros uit Knegsel brengt in oktober een Vlaamse komedie. Regisseur is Bernard Tholen. Reuselnaar Thijs Bierens speelt naast Hans Keeris één van de hoofdrollen.

Knegsel - Het theaterseizoen van 't Ros in Knegsel start al vroeg. 11 oktober staat de première van de komedie 'Van Kwaad naar Erger' gepland. Het stuk is geschreven door Jeroen Maes, een bekende Vlaming, onder andere dankzij zijn rol in de Belgische televisieserie Thuis. Naast zijn werk als acteur is hij ook schrijver. Een delegatie van 't Ros bezocht al eens een toneelstuk van Maes in Deurne bij Antwerpen. Regisseur Bernard Tholen deed er inspiratie op: "We hebben ons gedurende de gehele voorstelling kapot gelachen. Ik dacht meteen, een dergelijke komedie is net iets voor 't Ros. Eerlijk gezegd had ik een deel van de cast ook meteen in mijn hoofd." Het stuk draait om Frank en Sjan Dendooven, die op het eerste gezicht best een gelukkig stel lijken. Maar schijn bedriegt. Dat wordt al snel duidelijk wanneer de kersverse buurman, Gerrit Verplancke, op een ietwat vreemd moment bij zijn nieuwe buren komt aanbellen. Hij doet een ontdekking die niet zonder gevolgen kan blijven.

De Knegselse tonprater Hans Keeris speelt duivenmelker Gerrit Verplancke en geniet van zijn rol: "Je zou het allemaal meemaken", lacht hij, "hilarische toestanden, unne échte billenkletser! Ook nog eens in ons Kempische dialect, heerlijk om weer eens te doen. We lachen al flink wat af op de repetities. Je mag het niet missen, zou ik bijna zeggen." Reuselnaar Thijs Bierens is zijn tegenspeler: "In de blijspelen 'Wie van de Drie' en 'Als ik de Lotto win', heb ik als regisseur bij 't Ros al met Hans gewerkt. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag eens met hem op de planken zou willen staan. Maar de andere spelers hier zijn natuurlijk ook top!" Die andere spelers in dit stuk zijn Erica Rombauts (Luyksgestel), Ans Tholen (Knegsel) en Carin van der Velden (Veldhoven).

Op 11, 12, 18, 19, 20, 25 en 26 oktober speelt Theater 't Ros Van Kwaad naar Erger in De Leenhoef in Knegsel. Aanvang 20.00 uur. Kaarten, á 10,00 euro, zijn te bestellen via de website

www.theatertros.nl

of telefonisch via 06-22563060.

Meer berichten