Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Wieler-avondvierdaagse Netersel

Door Thijs van der Zanden

Netersel – november 1984. Voetbalvereniging Netersel en Drumfanfare Sint Brigida organiseerden dit wielerevenement. In groten getale was het publiek naar zaal Hooijen gekomen om getuige te kunnen zijn van de finaleritten op de hometrainers van de firma Muller. Aan de nodige spanning ontbrak het niet. Bij de heren ging de strijd tussen het duo Piet de Bruin en Eric Verheijen uit Chaam en het duo Henk Michiels en Job van der Palen uit Netersel. Uiteindelijk kwam het duo uit Netersel als winnaar uit de bus. Bij de dames ging de eerste prijs naar de ploeg van de korfbalvereniging uit Hapert, die afgetekend wonnen. De titel van keizerin van het toernooi haalde Jean Vissers uit Hapert binnen. Bij de heren ging de strijd om de keizerstitel tussen Henk Michiels en Job van der Palen. Uiteindelink ging Job met de zwaar bevochten titel aan de haal. Ook prominenten zoals politici en voorzitters van verenigingen lieten zich niet onbetuigd en zorgden dat er extra geld in het laatje kwam.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Toneelvereniging 'De Kempengalm' van de Weebosch vierde het robijnen jubileum. Direct na de bevrijding werd in 1944 gestart met 28 zangers als zangvereniging voor mannen.

- In Hapert vond een groots opgezette Paardendag plaats, georganiseerd door de Hapertse Aanspanning, Rijvereniging St. Martinus en Ponyclub St. Martinus, allemaal uit Hapert.

- Toneelvereniging St. Pancratius Hoogeloon voerde het blijspel op 'Stuur me geen bloemen' van Norma Barasch en Caroll Moore. De regie was in handen van To Mollen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden