Column Lowie

IS-vrouwen

Foto: Foto:

Eerst werden we door de IS-vrouwen die naar Syrië vertrokken uitgemaakt voor ongelovige honden die er een verrot rechtssysteem op nahielden. En nu proberen ze door gebruik te maken van datzelfde verrotte Nederlandse rechtssysteem hun terugkeer naar ons land af te dwingen. Hoewel ik volgens mij van huis uit een redelijk vergevingsgezind mens ben voelt dit niet goed.

Ook de door IS ver- en mishandelde Yezidi-vrouwen die in ons land asiel kregen weten niet wat ze horen. Terwijl zij en hun familieleden werden vermoord en verkracht door IS-mannen vinden hun vrouwen dat Nederland de plicht heeft om ze weer op te nemen.

Het is een hels dilemma. En wat moet er gebeuren met de IS-kinderen. Sommigen vinden het inhumaan om die niet over te laten komen. Maar terrorismedeskundigen concludeerden eerder dat het tikkende tijdbommen zijn.
Ik begrijp hun opa's en oma's in Vlaardingen en Beverwijk. Maar je kunt je ook afvragen of het wel Nederlandse kinderen zijn. Hun vaders komen veelal uit België, Frankrijk of uit Arabische landen.
En, als je de kinderen laat terugkomen heeft het natuurlijk de voorkeur dat hun moeders ook komen. Maar misschien kun je wel stellen dat het pure kindermishandeling is om kinderen mee naar een oorlogsgebied te slepen of daar te verwekken en te baren.

Zelf ben ik van mening dat Nederland beter harde afspraken zou maken met de Arabische landen dan eindeloos te onderhandelen met de bureaucraten van de EU en de VN. Ons land zou daardoor in elk geval een stuk veiliger blijven en geen onderbuik irriterende softe straffen op hoeven leggen.

Het grote gevaar schuilt niet in het terughalen van de IS-vrouwen. Volgens mij is het veel schadelijker als het vertrouwen in onze rechtsstaat verloren gaat. Ik denk dat dat bij veel Nederlanders gaat gebeuren als de IS-vrouwen toch weer terug mogen komen en na een paar maanden deradicaliseren in een of ander kamp in Drenthe weer vrij rond lopen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden