Veel kinderen uit de Kempen reisden op vrijdag 8 november af naar de bibliotheek in Reusel. Foto: Jan Wijten
Veel kinderen uit de Kempen reisden op vrijdag 8 november af naar de bibliotheek in Reusel. Foto: Jan Wijten (Foto Jan Wijten)

Kinderen maken kennis met vlogwereld

40 kinderen uit de Kempen (vanaf 9 jaar) keken vrijdagmiddag reikhalzend uit naar de opkomst van Teun Peters in de bibliotheek in Reusel. Hij is met zijn team een bekende vlogger met een succesvol Youtube kanaal.

Reusel - De eerste reactie van kinderen na zijn binnenkomst: "Je bent maar klein". Na het korte voorstelrondje waar hij verteld dat hij in 2007 zijn eerste video uploadde, gemaakt met de camera van zijn opa, werd het tijd voor wat praktische tips. Zo stuurde hij aan, met voorbeelden, om altijd een introductiefilmpje van jezelf te maken die de 5 W's bevat; Wie, Wat, Waar, Waarom en Wanneer. En, ga vloggen over dingen waar je veel vanaf weet. Natuurlijk waren er al veel kinderen uit de Kempen met smartphone of tablet naar de bieb in Reusel afgereisd waardoor ook de theorie in de praktijk uitgeprobeerd kon worden. In groepjes werd in een handomdraai elk hoekje in de bibliotheek gebruikt om het introductiefilmpje op te nemen. Teun kwam bij alle groepjes langs om aanvullende tips te geven en daarbij zelf ook zijn camera aan het werk te zetten. De kinderen genoten en na het bespreken van de resultaten sloot hij af met de minder leuke kant van vloggen. 'Don't feed the troll', vertaald naar 'ga niet in discussie met negatieve reacties van idioten', was zijn advies bij het krijgen van negatieve of zelfs haatberichten na plaatsing van een vlog op YouTube. Na ruim anderhalf uur werd de workshop afgesloten waarbij Teun nog ruimschoots de tijd nam om met ieder kind op de foto te gaan. Voor Luc was 'blijf altijd in de camera kijken' een kreet die hij zeker ter harte zou gaan nemen, Max uit Bergeijk vond de boodschap 'niet reageren op haatreacties' er één die hij zeker niet zou gaan vergeten. Of alle kinderen de stap naar het vloggen wilden gaan maken? Dat bleek na een korte evaluatie zeker niet het geval.

Meer berichten