Burgemeester Arinda Callewaert onthulde samen met mevrouw Hees het bankje.
Burgemeester Arinda Callewaert onthulde samen met mevrouw Hees het bankje. (Foto: )

Een bankje voor 100-jarige 'Moeke'

Jan van den dungen

Een speciale onthulling

Mevrouw Suzanna Heed–de Looij komt uit Bergen op Zoom, maar woont inmiddels al ruim 70 jaar in Bergeijk. Na de oorlog, in '47, kreeg haar man Jan Hees een baan bij de melkfabriek het Stoom en vestigden ze zich Bergeijk.

BERGEIJK – Eerst een jaar op het Hof, vlakbij het huidige Hofhuys, en later op 't Loo, recht tegenover het Stoom. Als ze even hulp nodig had bij het drukke huishouden met vijf kinderen, dan stak Jan de weg over. Nog steeds gaat Moeke heel graag naar Bergen op Zoom voor familiebezoek. Toch is ze inmiddels zo verknocht aan Bergeijk dat ze er is blijven wonen.

Zondag bereikte mevrouw Hees-de Looij, inmiddels wonend in het Hofhuys, de prachtige leeftijd van 100 jaar. Ter gelegenheid van deze gebeurtenis heeft de gemeente een bankje geplaatst in de buurt van het Hofhuys. Burgemeester Arinda Callewaert onthulde samen met mevrouw Hees het bankje. Uiteraard nadat zij haar gefeliciteerd had met deze bijzondere leeftijd. Ze komt overigens uit een sterk gezin van zes kinderen. Haar broer is 94 jaar en haar oudste zus is ook 100 geworden. Suzanna Hees-de Looij, 'Moeke' voor de familie, is op 10 november 1919 geboren in Bergen op Zoom. Ze was, zoals dat wel vaker gebeurde in die tijd, door haar ouders voorbestemd om voor hen te zorgen tijdens hun oude dag. Het liep anders, nadat Jan haar in de kerk had zien zitten werden ze al gauw een stel en nam zus Toos de zorg voor de ouders over.

Zij is nog steeds lid van het Vrouwengilde en is jarenlang trouw bezoekster geweest van alle evenementen daarvan. Mooi dat er een plekje kwam in een aanleunwoning in het Hofhuys waarvoor haar Jan zich destijds vele jaren als voorzitter heeft ingezet. Hier krijgt ze goede hulp van haar mantelzorgster Riek en de verzorgsters van Oktober. Ieder weekend is een van de kinderen bij haar en gaan ze met veel plezier erop uit naar musea, de natuur in, of gewoon gezellig ergens naartoe voor een drankje met een bitterbal. De grote interesse in haar omgeving, zorgzaamheid en optimistische instelling houden haar jong.

Meer berichten