Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Dixielandmuziek in Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – november 1984. De Papa's Joy Jazzband uit Bladel bestond 2 jaar. De trouwe jazzliefhebbers konden zich nog goed de eerste optredens herinneren, waarbij de zenuwen en het gebrek aan routine parten speelden. Dat was heel begrijpelijk natuurlijk, maar het was vanaf het begin wel altijd heel gezellig. Die gezelligheid heeft altijd, naast de muzikale kwaliteiten, hoog in het vaandel gestaan. In de voorgaande twee jaar is er veel veranderd, de plankenkoorts was verdwenen doordat de Papa's Joy Jazzband inmiddels heel veel evenementen muzikaal opgeluisterd had en daardoor routine en ervaring had opgedaan. Bovendien werd iedere week flink gerepeteerd om het uitgebreide repertoire van dans- en luistermuziek te perfectioneren. Ook tijdens de zesde Open Dag van Bladel in juni gaf de band weer een swingende show. Op zondagmiddag 18 november 1984 was er weer een gratis optreden bij 't Carillon op de Markt, waarbij iedereen hartelijk welkom was.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Hendrikus Bohncke en Maria Kouw vierden in Bladel hun gouden bruiloft. Ze zijn geboren in Amsterdam en kwamen in 1960 in Bladel wonen. Ze kregen samen maar liefst 11 kinderen.

- De Eerselse harmonie kreeg een ruime eerste prijs op het bondsconcours te Heeze. In het lovende juryrapport stond: "Zeer goede interpretatie en beschaafd gemusiceerd."

-Slager Pierre Heijen uit Eersel werd nationaal en internationaal bekroond. In het Deense Aalborg werd hij kampioen met zijn Brabantse plaatham en ook met zijn boerenmetworst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden