Narrendonk opent seizoen op broederlijke wijze

Prins Alex d'n Urste en adjudant Harold zijn er helemaal klaar voor.
Prins Alex d'n Urste en adjudant Harold zijn er helemaal klaar voor. (Foto: )

Van de redactie

Afgelopen weekend werd er hard gestreden om de carnavalstitels. De broers Prins Alex d'n Urste en adjudant Harold staan samen met Oppernar Tijn Dirkx en d'r Neffe Nar Isa van de Zande klaar om er een spetterend carnavalsseizoen van te maken. Hun drive is groot, net als dat van de 14 kids die een plaats in de Narrenraad hebben bemachtigd.

Reusel -Het begon allemaal vrijdagavond met het Grôte Klène Narrengala waar de kinderen van groep 6, 7 en 8 het carnavalsseizoen inluidde. Op en top verkleed, feestend en dansend op de muziek kwamen de kinderen snel in de carnavalssfeer. Maar er was ook strijd. Strijd om een plaatsje in de Narrenraad. De jury had een bijna onmogelijke taak want alle 10 de acts waren origineel, grappig, mooi of carnavalesk! Maar het is ze gelukt. De Narrenraad is gevuld met De Party Poppers, Donders goed, De Fistbisjes, Partypoppets en De kussen-slopers. Maar met alleen een Narrenraad zijn we er niet. Grôt Klèn Narrendonk moet natuurlijk wel geregeerd worden en dus betraden 9 kinderen het podium nog een keer. Nu om te strijden voor de titel Oppernar of d'r Neffe Nar. Tijn Dirkx en Isa van de Zande bleken gezellige kletsers te zijn en mogen als Oppernar Tijn en d'r Neffe Nar Isa het kindercarnaval 2020 gaan leiden. En ze gaan voor een tien. Want, zo bedacht Tjeu Maus, 'Wij gève klèn Narrendonk unne dikke 10, want zo vul leut kredde nergens nie te zien'.

Zaterdagavond was het de beurt aan de volwassenen om het carnavalsseizoen af te trappen tijdens het Narrenfestijn in de Kei. Het optreden van dansgroep Explosion van Dazzling werd abrupt verstoord werd door een flinke beat en een stuiterende Prins Alex d'n Urste verscheen op het podium. Toen niet veel later zijn broer Harold al net zo stuiterend het podium betrad, was het stel compleet. Ze zijn beiden al vele jaren actief lid van de Raad van Elf en weten dus hoe je een feestje moet bouwen. En dat zullen ze tijdens carnaval 2020 gebroederlijk laten zien. Hun leuze is niet voor niets 'Met deze twee broers, houden we Narrendonk op koers'.

Meer berichten