Floor van Hout uit Steensel en Isa Teuwens uit Bergeijk pronken in hun eigengemaakte T-shirts.
Floor van Hout uit Steensel en Isa Teuwens uit Bergeijk pronken in hun eigengemaakte T-shirts. (Foto: )

Kempenaren starten onderneming

Jan van den Dungen

Eindexamen op de Rooi Pannen

Een zestal tieners en vroege twens uit onze regio hebben met elkaar gemeen, dat zij samen in de examenklas zitten van de Rooi Pannen in Eindhoven. Zij allen volgen daar ook de opleiding Marketing & Evenementen, niveau 4. Voor hun eindexamenvak moest een onderneming worden opgezet en er werd gekozen voor het zelf ontwerpen van T-shirts en de productie ervan uit te besteden. De groep van zes krijgt vanuit school begeleiding van Jelle van de Jonge Ondernemer en heeft ook een eigen bankrekening geopend bij de Bunq-bank.

DE KEMPEN - Met het project werd al eind vorig schooljaar gestart. Nadat het van hogerhand goedkeuring had gekregen, wat voor de grote vakantie gebeurde, raakt nu alles in een stroomversnelling. Rond de kerstvakantie loopt het project ten einde tijdens het georganiseerde Winterfestival op de terreinen van de Rooi Pannen aan de Kaakstraat in Eindhoven. Dat festival, waarop de verkoop van T-shirts een fikse boost moet krijgen, duurt die dag van 14.00 tot 22.00 uur, de toegang is gratis en is bestemd voor jong en oud. Men rekent daar op ieders komst.

T-shirts

Er werden in het begin meer ideeën bedacht, maar die waren niet realistisch genoeg omdat de groep moest starten zonder enig startkapitaal. Ook dat moest eerst zelf worden verdiend. Ouders, vrienden en bekenden werden gevraagd om aandeelhouder te worden van hun Student-Company met eigen kledinglabel No Look. Een speciaal ontworpen logo voorstellende een realistisch oog en uitgevoerd in de tinten donker blauw en paars, siert het witte T-shirt. Het is te koop in verschillende maten. Klanten worden binnen eigen kring en voornamelijk rondom Eindhoven gezocht, zodat eigen thuisbezorging tot aanzienlijke kostenbesparing leidt. De verkoop is inmiddels gestart voornamelijk via Instagram met betaling vooraf in de vorm van een soort tikkie.

Floor van Hout uit Steensel is financieel directeur van de tijdelijke onderneming en Isa Teuwens uit Bergeijk is als directeur verantwoordelijk voor de Marketing. Verder zijn Max Braken uit Valkenswaard, Luuk Retera uit Gemert, Fleur Benier uit Vught en Jordy Smeets uit Weert de medevennoten. Drie dames en drie heren, eerlijk over de seksen verdeeld zo ook hun product het T-shirt, dat bestemd is voor zowel mannen als vrouwen. Via PostNL werden recyclebare fashionpacks aangeschaft en een milieuvriendelijke bestelkaart en kledingkaartje vergezellen het product.

Deze ondernemers in spé zijn de eerste die aan de Rooi Pannen in dit vak eindexamen doen. De vestiging Tilburg had al eerder deze opleiding, die als het aan Floor en Isa ligt een opstap vormt voor een Hbo-opleiding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden