Een patiënt in gesprek met traumachirurg Piet Hoek over een passend behandelplan.
Een patiënt in gesprek met traumachirurg Piet Hoek over een passend behandelplan. (Foto: )

Patiënt kiest mee bij behandeling bij sleutelbeenbreuk

Regio - Patiënten met een breuk aan het sleutelbeen maken in het St. Anna Ziekenhuis sinds deze week gebruik van de Sleutelbeen Keuzehulp (Clavicula). Samen met drie andere Brabantse ziekenhuizen wordt de Keuzehulp aangeboden. Máxima Medisch Centrum, Catharina Ziekenhuis, Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis en St. Anna Ziekenhuis starten met de Sleutelbeen Keuzehulp. De Keuzehulp helpt patiënten met een breuk aan het sleutelbeen om een behandeling te kiezen (opereren of conservatief behandelen) die het best bij hen past. De patiënt neemt thuis de Keuzehulp door. Voor- en nadelen van de behandeling staan op een rij. "Daardoor is de patiënt goed voorbereid op het gesprek met de specialist. Tijdens het spreekuur maken patiënt en arts samen een keuze. Iedere patiënt heeft immers andere eisen en wensen," aldus traumachirurg Piet Hoek.

De Keuzehulp is een van de eerste opgeleverde producten die tot stand zijn gekomen uit de subsidie van Zorginstituut Nederland. Het St. Anna Ziekenhuis werkt hierin samen met Netwerk Acute Zorg Brabant (NAZB). Ook patiënten zijn betrokken bij het ontwikkelen en vullen van de online Keuzehulp.

'Samen Beslissen' betekent dat de patiënt samen met de dokter beslist over de best passende zorg. De patiënt bespreekt samen met de dokter wat dat betekent voor zijn eigen situatie en wat zijn persoonlijke voorkeur is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden