De Eerselse wethouder heeft het manifest ondertekend.
De Eerselse wethouder heeft het manifest ondertekend. (Foto: )

In Eersel telt iedereen mee

Eersel - De gemeente Eersel ondertekent samen met het Platform voor Mensen met een Beperking (PMB) en de Adviesraad Sociaal domein (ASD) het Manifest 'Iedereen doet mee'.

De gemeente Eersel wil een echte inclusieve gemeente zijn voor mensen met en zonder handicap of beperking. Iedereen is gelijkwaardig in Eersel. Met de ondertekening van dit manifest is het startschot gegeven voor de 'inclusie agenda' die alle partijen samen hebben opgesteld. Wethouder Beex: "We zetten in op bewustwording. Als we ons allemaal er iets bewuster van zijn dat niet alles voor iedereen zo vanzelfsprekend is dan kunnen we al veel bereiken."

De Verenging van Nederlandse Gemeente (VNG) heeft een manifest: 'Iedereen doet mee!' opgesteld naar aanleiding van het VN-Verdrag Handicap. Dit verdrag maakt zich hard voor de mensenrechten van mensen met een beperking. Bovendien roept dit verdrag gemeentes op zich hier voor in te zetten. Met als belangrijk uitgangspunt: 'niets over ons, zonder ons'.

Het 'Platform voor Mensen met een Beperking' en de 'Adviesraad sociaal domein' zijn in Eersel intensief betrokken bij het maken van plannen. "Alles wat we in Eersel zeggen, bedenken en doen, doen we samen. Wij zijn blij dat Eersel dit serieus neemt. Er is gekeken naar wat voor ons belangrijk is. Dat geeft vertrouwen, aldus het PMB."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden