Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Tafeltennisjeugd Bladel kampioen

Door Thijs van der Zanden

Bladel – november 1984. Wat na de eerste helft van de competitie duidelijk leek, namelijk dat de jongens junioren van TTC Bladel makkelijk het kampioenschap zouden halen, werd toch nog even twijfelachtig. De week ervoor had dit team genoeg gehad aan een gelijkspel tegen het op de tweede plaats staande Nikon1. Helaas ging die thuiswedstrijd verloren met 3-7 omdat het team stijf stond van de zenuwen. Gelukkig kregen de jongens nog een tweede kans om de titel alsnog in de wacht te slepen. Dat moest dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen Kadans in Best, een niet geringe opgave. Maar nu werd het karwei wel op een schitterende manier geklaard. Roger Panken zorgde voor de 0-1 en de 1-2 waarna Wino van Lieshout met de winst in het dubbelspel met Roger de voorsprong uitbouwde naar 1-4. Na toch ook een verrassend een verliespartij van Wino won Pieter Vermeulen van de sterkste man van Kadans en was met 2-5 het kampioenschap binnen.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- TWC Het Snelle Wiel te Bladel kondigde de twaalfde wieler-avondzesdaagse aan. Ook was er weer de zesdaagse toto waarbij de beste vijf herenploegen geraden moesten worden.

- De Arkduif te Bladel hield in het Wapen van Bladel haar jaarlijks duiven-kampioenendag met tentoonstelling. Er kwamen jaarlijks veel duivenliefhebbers uit de regio op af.

- Het derde Lustrumfestival Kempenfilm, gevierd in Den Herd te Bladel, trok veel belangstelling. Aan het grote publiek werd getoond wat de mogelijkheden van smalfilmen waren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden