Met plezier en precisie wordt er vaak jeu de boules gespeeld. Zo ook door deze dames. Foto: Ria van Bakel
Met plezier en precisie wordt er vaak jeu de boules gespeeld. Zo ook door deze dames. Foto: Ria van Bakel (Foto: Ria van Bakel)

60 jaar gezelligheid onder de ouderen

Lieke Peeters

KBO Hulsel viert jubileum

19 november 1959 werd KBO Hulsel opgericht. Dat het na zestig jaar nog steeds zo goed gaat met de vereniging wordt deze week gevierd. Maar wie of wat is KBO Hulsel en wat organiseert het allemaal? KBO Hulsel is er voor de 'ouderen' woonachtig in Hulsel en omstreken vanaf 50 jaar. Zij kunnen lid worden van de vereniging en deelnemen aan verschillende activiteiten. Het bestuur bestaat uit 5 enthousiaste Hulselnaren: Sjef van Herk (voorzitter), Lisette Roijmans - van Gompel (secretaris), Roy Kluitman (penningmeester), Bets Spooren - van der Heijden (bestuurslid) en Ria van Bakel - van der Heijden (bestuurslid).

HULSEL - In 1982 waren er nog maar 35 leden. Nu, in 2019, zijn er 97 leden. "Over het totaal van de ongeveer 800 inwoners die Hulsel heeft, zijn dit bijzonder veel leden," zegt Bets. KBO Hulsel is in al die jaren flink gegroeid en ontwikkeld tot een grote groep enthousiaste senioren. Echter, anderhalf jaar geleden was er even een dip in het ledenaantal en was er tekort in het bestuur. Dit is te lezen in een eerder geschreven artikel door de Kempenaer van 22 juni 2018 (KBO Hulsel in zwaar weer beland), te vinden op de website. Door veel nieuwe aanmeldingen en vooral veel nieuw enthousiasme is KBO Hulsel weer de oude geworden en zelfs nog meer gegroeid.

Samen organiseren ze veel activiteiten. "Als je alle activiteiten zou willen doen, krijg je tijd tekort!" zegt secretaris Lisette lachend. Bijna dagelijks is er wel iets te doen. KBO Hulsel organiseert diverse activiteiten zoals fietsen, wandelen en bewegen voor ouderen, maar ook één keer per maand 'Eet es Mee', georganiseerd met Zorg & Welzijn. Ook niet te vergeten zijn het biljarten, jeu de boules en koersbal. Daarnaast worden er ook nuttige en informatieve lezingen en cursussen georganiseerd over onder andere veilig thuis wonen en over valpreventie. De populairste activiteit is misschien wel het kaarten elke dinsdagmiddag. Dit wordt een aantal keer per jaar samen met KBO Hooge en Lage Mierde georganiseerd en dan is er altijd een extra hoge opkomst. Deze drie seniorenverenigingen samen worden ook wel 'HoLaHu' genoemd.

Aanstaande vrijdag, 22 november wordt gevierd dat KBO Hulsel al zestig jaar lang de eenzaamheid onder de ouderen voorkomt en hun belangen behartigt. Het zal 's middags beginnen met een H. Mis in de kerk te Reusel, waarna er een groepsfoto gemaakt zal worden. Daarna is er koffie en gebak in 't Drieske in Hulsel, waar de leden zich vaak bevinden, en zullen er 3 jubilarissen gehuldigd worden die al 25 jaar lid zijn. Vervolgens van 17.00 uur tot 19.00 uur een warm en koud buffet, waarna de feestavond kan beginnen. 'De Drie Gezusters' zullen het publiek vermaken met hun cabaretvoorstelling en er is gelegenheid om nog iets te blijven drinken. Het belooft een heel gezellige dag te worden. De bestuursleden hebben er in ieder geval zin in.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden