Wil van den Hout (l) en Henk Schirris. Foto: Igor Kant
Wil van den Hout (l) en Henk Schirris. Foto: Igor Kant (Foto: Igor Kant)

Winterfeesten Reusel-De Mierden: een gesmeerde organisatie

"Heel wat commerciële bedrijven kunnen er een puntje aan zuigen." Vrijwilliger Wil van den Hout steekt zijn waardering niet onder stoelen of banken. De Winterfeesten Reusel-De Mierden lopen volgens hem uiterst gesmeerd: tijdige voorbereidingen, heldere afspraken en een bestuur dat iedereen weet te enthousiasmeren.

Reusel- Van den Hout: "Zo ontstaat een organisatie waar je graag deel van wilt uitmaken." De man die ruim dertig jaar geleden in Lage Mierde neerstreek, weet waar hij het over heeft. In zijn vroegere werk in de bouw – onder meer als werkvoorbereider en inkoper – was secuur plannen dagelijkse kost. Ook weet hij met hoeveel hectiek die dingen gepaard kunnen gaan. Te meer bewondering daarom voor het 'rustige overleg' dat de Winterfeesten kenmerkt. Evenals voor de drive om creatieve oplossingen te vinden.


Luisteren naar klachten

Van den Hout: "Er was een klacht vanuit de buurt over geluidsoverlast. Daar hebben we serieus naar gekeken. Met uiteindelijk een oplossing waarbij een nadeel is omgezet in een voordeel. De verplaatsing van de technische installatie verminderde de geluidsoverlast, maar gaf ook ruimte om de ijsbaan uit te breiden, van 700 naar 800 vierkante meter." Een ontwikkeling waar Henk Schirris blij mee is, want de extra ruimte komt ten goede aan de kleinere kinderen. De coördinator van de schaatsverhuur zag vorig jaar met lede ogen aan dat heel wat kleinere kinderen hun schaatsen al na korte tijd kwamen inleveren omdat het te druk was. Dan valt het niet mee om de eerste beginselen van de schaatssport onder de knie te krijgen.


Rust en zelfvertrouwen

Schirris is ervan overtuigd dat dit veel beter zal zijn nu de Kids-ijsbaan met 100 vierkante meter is uitgebreid. Zeker ook omdat door de aanleg van eiland middenin de schaatsbaan er nog slechts één schaatsrichting is. Dat geeft meer rust en zelfvertrouwen. Verder is de 'winterse sfeer' voor de kinderen op een hoger peil gebracht door het aanbrengen van een wanddoek en het plaatsen van attributen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden