Foto Jan Wijten

Kookboek Ivanka valt in de smaak

Presentatie in de Smis

Afgelopen vrijdag kon Ivanka Luijten uit Duizel haar geluk niet op toen Dorpshuis de Smis rond half negen snel vol liep voor haar boekpresentatie 'Ivanka's love to cook boek'.

Duizel - Een veelzijdig kookboek met 122 succes recepten die voor iedereen makkelijk te bereiden zijn en het resultaat binnen 30-45 minuten op tafel staat, zoals ze schrijft in haar voorwoord. Een bevlogen vrouw, blijkt op deze avond, die een grote passie voor koken heeft.

Het fris ogende en makkelijk te lezen boek van uitgeverij Kabeljauws bevat zeven keuze-onderwerpen met aandacht voor onder andere soepen en aardappelen, pasta en rijst, aspergetijd, op een broodje, ingepakt en vis, quiche, taart en pizza tot natuurlijk de 'feest en zoet proeverijen' als laatste item.

Op deze avond vertelt Ivanka op haar eigen gezellige wijze voor de ruim 200 aanwezigen over haar ingeslagen weg om haar recepten te gaan bundelen in een eigen kookboek. Daarbij vallen naast haar vaste steunpilaren ook snel de namen van het echtpaar Wim en Mirjam van Doornmalen die een steuntje in de rug waren. Laatstgenoemden hadden acht jaar een supermarkt in Eersel waar Ivanka vier jaar als demo-kok op vrijdag en zaterdag de klanten verraste met nieuwe gerechten.

Ze kreeg in de Eerselse supermarkt een vrije rol en het eigenaars-echtpaar zag een gepassioneerde Ivanka die klanten inspiratie gaf op het gebied van eten in haar supermarkt-keuken, precies wat van haar verwacht werd. Na de overname van de supermarkt door een nieuwe eigenaar werkte ze er nog twee jaar. Inmiddels heeft ze de werkplek in Eersel ingeruild voor een vergelijkbare in Bladel, maar dat het eerste exemplaar door haar uitgereikt moest worden aan het echtpaar van Doornmalen zal niemand nog verbazen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden