Wethouder Fons d'Haene en directeur Roel van Heugten gaven met toetertjes het sein voor het hijsen van de vlaggen. Foto: Willem Binnendijk
Wethouder Fons d'Haene en directeur Roel van Heugten gaven met toetertjes het sein voor het hijsen van de vlaggen. Foto: Willem Binnendijk (Foto: )

'Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn'

Van de redactie

Hoogste punt flexhotel migranten

De bouw van de Flex Campus in Hapert verloopt voorspoedig. Het hoogste punt van het flexhotel voor migranten werd vrijdag bereikt. "Heel mooi dat dit in Hapert kan worden gerealiseerd. Hier komt betaalbare huisvesting van goede kwaliteit voor mensen die we heel hard nodig hebben; dat zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Als deze werknemers ermee zouden stoppen, kwam de economie van Brainport tot stilstand", zei wethouder Fons d'Haens van Bladel.

Hapert - De wethouder gaf samen met directeur Roel van Heugten van de Van Heugten Groep – opdrachtgever voor de bouw van het flexhotel - het startsein voor het hijsen van de vlaggen op het gebouw.

Dat er heel wat misstanden zijn in de huisvesting van Oost-Europese migranten, is algemeen bekend. "Roel van Heugten bewijst hier dat het anders kan, op een mooie en zichtbare locatie", aldus wethouder d'Haens. Tussen het Kempisch Bedrijven Park en de bebouwde kom van Hapert verrijst een gebouw met 120 studio's van 34 vierkante meter, waarin totaal 240 migranten gehuisvest worden.

De toekomstige bewoners zijn werknemers uit landen als Polen, Roemenië en Hongarije die via Metaal Flex – ook onderdeel van de Van Heugten Groep – bij bedrijven in de Kempen worden gedetacheerd. Ze krijgen op de Campus de beschikking over goede voorzieningen, zoals een kleine winkel, twee sportvelden, wasmachines en drogers, internet, glasvezel en parkeerplaatsen. Er is permanent een beheerder op het complex aanwezig. "We bieden goede kwaliteit voor een redelijke vergoeding", zegt Van Heugten. Het voordeel voor zijn bedrijf is dat de werknemers tevreden zijn over huisvesting en begeleiding en dat ze daardoor lang in dienst blijven. De behoefte aan werknemers in het bedrijfsleven is groot. Naar schatting werken er in de Kempen zo'n 5.000 migranten uit Oost-Europa.

Van Heugten heeft ook al flexibele huisvesting voor migranten in Eersel en Meijel, waar goede ervaringen zijn. Hij benadrukte het belang van overleg met de buurt en dat is in Hapert ook goed verlopen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden