Marjan de Beijer en Corrie van der Heijden organiseren de eerste Knegselse Winterfair op 1 december in de Leenhoef.
Marjan de Beijer en Corrie van der Heijden organiseren de eerste Knegselse Winterfair op 1 december in de Leenhoef. (Foto: Ton van de Vorst)

Winterfair Knegsel biedt volop inspiratie

Ton van de Vorst

Eerste editie op 1 december

Tijdens de kerstmarkt vorig jaar stonden ze met hun kraampjes op het dorpsplein in Knegsel. Daar waren ze overgeleverd aan de winterse nukken van het weer. Daarom besloten Marjan de Beijer en Corrie van der Heijden om een Winterfair in de Knegselse MFA te organiseren. De belangstelling om mee te doen was groter dan verwacht. Ruim 31 hobbyisten laten op 1 december zien wat ze op creatief gebied in huis hebben.

Knegsel – Marjan de Beijer en Corrie van der Heijden zijn oud-collega's van Engelsbergen waar ze zorgden voor ouderen. Het contact werd intensiever toen Marjan ook in Knegsel kwam wonen. Zodoende kwamen ze erachter dat ze een gedeelde interesse hadden om dingen te maken van versleten kleding, kralen en materialen die toevallig op hun pad komen. Corrie geeft versleten spijkerbroeken een nieuw leven door er onder andere handtassen, kussens en barbecue-schorten van te maken. Maar ook probeert ze op allerlei manieren aan materialen te komen waar ze denkt iets moois mee te kunnen maken. Marjan weet op een creatieve manier decoraties te maken van materialen die ze in de natuur vindt zoals schelpen, bladeren, houtschijven. Maar ook maakt ze sieraden, miniatuuraquarellen en kaarten.

Ze houden van hun hobby waar ze wekelijks uren aan besteden. Maar ze willen het ook aan het publiek laten zien. Corrie: "Als je aan je kraampje staat krijg je waardering voor je werk als mensen zeggen dat ze het mooi vinden en iets van je kopen. Daarmee kunnen we onze hobby bekostigen en groeit het huis niet dicht met de spullen die we maken."

"We hebben oproepen geplaatst om mensen te vinden die mee wilden doen. We hadden gerekend op zo'n 20 deelnemers maar we hebben er inmiddels 31. Het aanbod is erg veelzijdig, dat gaat van Ruurhoeve kaas en worstenbroodjes tot keramiek, sjaals, breiwerk, tot natuurfoto's van Ernest Kox en dagbesteding voor ouderen van de Oerse Haven. Het is een probeersel, en als het goed gaat dan doen we dit volgend jaar weer."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden