Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Kampioenendag Luchtbode Reusel

Door Thijs van der Zanden

Reusel – november 1984. De postduiven kampioenendag van De Luchtbode in Reusel werd gehouden in de voormalige Willem II sigarenfabriek. Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagde dag voor zowel voor duivenliefhebbers als bezoekers. Een commissie was al vanaf augustus in de weer om alles in goede banen te leiden. Zo'n 80 duivenliefhebbers uit Reusel en omgeving waren met maximaal 6 van hun beste postduiven aanwezig. Behalve vele grote namen uit Noord-Brabant waren ook de wereldberoemde Gebroeders Janssen uit Arendonk present met hun duiven. Er kwamen maar liefst bijna 1000 bezoekers af op het postduivenfestijn. Niet alleen uit Reusel en België maar vooral ook uit Duitsland waren veel duivenmelkers en kopers aanwezig. Door de aanwezigen werd volop 'gemolken' en vaak' goede zaken' gedaan. Tussen de lucratieve verkopen door zorgden de 'Sjawi's' uit Valkenswaard met hun liedjes en humor voor een vrolijke noot.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- De inwoners van de gemeente Hoogeloon waren royaal tijdens de in heel Nederland gehouden actie één voor Afrika. Met steun van brandweer, politie en EHBO bracht de actie fl. 51.623 op.

- De antiekboerderij 't Ambacht in Hapert bestond 10 jaar. Tien jaar geleden werd door de heer en mevrouw Meyer gestart in de boerderij van Jansen aan de Provincialeweg 51.

- In den Tref in Hapert vond het najaarsconcours van de Koninklijke federatie van Muziekgezelschappen plaats. De organisatie lag in handen van Muziekvereniging Kunst Adelt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden