Impressie van de Bouw- en Woonbeurs van vorig jaar (foto StudioWouw)
Impressie van de Bouw- en Woonbeurs van vorig jaar (foto StudioWouw) (Foto: )

Ondernemers houden Winterfeesten mee in de lucht

Ze lopen er niet mee te koop, zo vanzelfsprekend vinden ze het. Als plaatselijk ondernemer zet je je in voor de leefbaarheid van de plaatselijke gemeenschap. En dat doen ze dan ook, de zestien bedrijven die een stand hebben op de Bouw- en Woonbeurs van de Winterfeesten Reusel-De Mierden.

Reusel-De Mierden - Daarmee immers leggen ze een stevig financieel fundament onder de exploitatie van het winterse dorpsevenement. En dat is, net als de inzet van de honderden vrijwilligers, onmisbaar om de Winterfeesten 'in de lucht' te houden.

"Maar het is gewoon ook beregezellig," zegt Wilfred Oostenbrink van Vosters Onroerend Goed. "Je komt als ondernemer in contact met heel veel dorpsgenoten. Dat levert plezierige gesprekken op." Dat alleen al, zegt hij, is voor het publiek voldoende reden een bezoek te brengen aan de Bouw- en Woonbeurs, die op 11, 12 en 13 december (van 18.00 tot 21.00 uur) wordt gehouden in het 4Care-feestcafé.

Maar waar het natuurlijk echt om gaat is dat deze beurs iedereen een uitstekende mogelijkheid biedt om zich op de hoogte te stellen van alle nieuwe ontwikkelingen rond bouwen en wonen. Op tal van vragen kan de beurs een antwoord geven: welke bouwplannen zijn er in de gemeente, waarvoor zijn vergunningen nodig, wat hebben de diverse architecten, aannemers, woninginrichters hoveniers en verzekeraars hun klanten zoal te bieden, en hoe kun je besparen op de energiekosten? "Volledig, gevarieerd en duurzaam," zo zou je het kunnen samenvatten zegt Wilfred Oostenbrink. Hij is vanaf het begin bij de beurs betrokken en heeft gezien hoe deze steeds verder geprofessionaliseerd is. "Toen we begonnen was het allemaal nog een beetje houtje-touwtje, maar nu hebben alle bedrijven een volwaardige presentatie." Of de beurs direct profijt oplevert voor de ondernemers, durft de vastgoedmakelaar niet te zeggen. "Maar altijd beter dan thuisblijven. Want een vliegende kraai vangt altijd wat."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden