Harrie Lavreysen toont wederom aan onverslaanbaar te zijn.
Harrie Lavreysen toont wederom aan onverslaanbaar te zijn. (Foto: )

Harrie Lavreysen blijft oppermachtig en behaalt weer twee keer goud

Het maakt Harrie Lavreysen en zijn compagnons in de regenboogtruien niet uit of zij dichtbij huis (bijvoorbeeld in Apeldoorn) of ver weg zoals afgelopen weekend in Hongkong de teamsprint aangaan met de beste tegenstanders van de wereld. Winnen doen ze toch steeds, lijkt het wel dit baanseizoen.

Luyksgestel - Evenals in Minsk en in Glasgow ging de volle winst naar de Nederlandse ploeg met de Luyksgestelnaar als vaste pion. In de finale waren de Nederlandse wereldkampioenen opnieuw duidelijk sneller dan de Duitsers.

Individuele sprint

Ook zondag tijdens de wereldbeker baanwielrennen ging de gouden medaille naar Lavreysen op het onderdeel individuele sprint. De Luyksgestelse krachtpatser klopte in de finale zijn vriend en grote rivaal Jeffrey Hoogland.

De twee Nederlanders moesten het in de halve finale nog opnemen tegen de Japanner Fukaya en de Pool Rudyk. Beide oranjehemden wonnen op overtuigende wijze hun heats, waardoor het opnieuw, evenals in Apeldoorn, Minsk en Glasgow, een Nederlandse sprintfinale werd. Hoogland bleek niet opgewassen tegen de regerend wereldkampioen uit Luyksgestel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden