Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Goede prestatie Tiamat Eersel

Door Thijs van der Zanden

Eersel – December 1984. In Alphen aan de Rijn vonden de nationale clubkampioenschappen zwemmen voor jeugdteams plaats. Zwemvereniging Tiamat Eersel was toegelaten bij de meisjes onder de 10 op basis van eerder gezwommen tijden. In de eerste serie tikte Tiamat als eerste aan. Dat was goed voor de 6e plaats. De schoolslag dametjes zorgden helemaal voor een verassing. Zij werden, achter de Zeester uit Uden, na een sterke eindsprint 2e van Nederland. De wisselslag ging ook weer prima. Daar werden de Tiamat meiden vierde, nadat ze in de einsprint nog twee plaatsen waren opgeschoven. Door een verkeerde wissel echter werden ze teruggezet naar de 7e plaats. Ook tijdens de 4 x 50 meter vrije slag ging het goed. Na een wisselend wedstrijdverloop werd vanaf een 5e plaats toch naar 3de plaats gesprint. Toen was het in spanning wachten op het eindresultaat. Tot ieders verrassing werd het de 4e plaats. Het verschil met plaats 2 en 3 was heel klein.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- In Vessem kwam op basisschool St. Lambertus de eerste computer. Volgens het hoofd van de school, de heer Pagels, was de computer niet meer weg te denken uit de maatschappij.

- De leden van toneelvereniging 'Ernst en Humor' uit Steensel waren druk bezig om de gemeenschap twee avonden onbezorgd kijkplezier te geven met een blijspel in de Höllekes.

- De concertwedstrijden van de KNF georganiseerd door 'Kunst Adelt' in den Tref, werden bezocht door 3.500 mensen. De burgemeester sprak van een echte promotie voor Hapert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden