Op woensdag 18 en donderdag 19 zullen de kids hun vele repetities in de praktijk brengen.
Op woensdag 18 en donderdag 19 zullen de kids hun vele repetities in de praktijk brengen. (Foto: )

Kinderen van Klimop zijn er klaar voor

Van de redactie

'Gewoon Super!'

Op woensdag 18 en donderdag 19 december zal Brede School OBS De Klimop uit Reusel de jaarlijkse musical in cultureel centrum De Kei in Reusel weer opvoeren. De kinderen uit groep 8 hebben de afgelopen weken hard geoefend om een daverende show neer te zetten. In het kort het verhaal van de musical.

Reusel - Manus werkt in de doodgewone supermarkt, Gewoon Super. Het lijkt alsof de tijd daar heeft stilgestaan. Het personeel neemt de tijd voor zijn klanten, waardoor alles een beetje langzamer gaat. Maar gelukkig knapt Manus veel klusjes op, waardoor alles toch op tijd af komt. Manus heeft een geheim: als hij de oude klok aan de muur stil zet, staat de tijd even letterlijk stil. Zo kan hij achterstallig werk verrichten. Het personeel wordt opgeschrikt als opeens blijkt dat ze zijn genomineerd in de wedstrijd Supermarkt van het Jaar. Dit is een prank van de YouTubers van KapotTV. Het personeel weet niet wat ze ermee aan moeten. Ze zijn toch niet hip genoeg om hieraan mee te doen? Hoe dit afloopt, maak je mee in de musical Gewoon Super.

De Klimop voert dit jaar de musical al voor de 36e keer op. Ook dit jaar zijn ze er weer op gebrand een spetterende show neer te zetten. Op OBS De Klimop wordt vanaf groep 1 tot en met groep 8 veel aandacht besteed aan cultuur. Dit uit zich met name in dans, zang en toneel. Ook het beeldende aspect en sport krijgen de nodige aandacht. Naast het spelen van een musical door de kinderen van groep 8 wordt er ook altijd een voorprogramma gespeeld door de kinderen van groep 1 tot en met groep 7. Dit jaar gaat het voorprogramma over superhelden.

Net als andere jaren gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. Het goede doel wordt door de kinderen zelf uitgekozen. Dit jaar wordt geld ingezameld voor de dierenambulance. De dierenambulances van Dierenambulance Brabant Zuid-Oost vervoeren zieke, gewonde of zwervende dieren naar bijvoorbeeld een opvangcentrum, dierenarts of dierenziekenhuis in of dichtbij Eindhoven. Met het geld kunnen zij nog meer dieren in nood redden.

Praktisch

Musical Gewoon Super!' door Brede School 'OBS De Klimop', Reusel.
Wanneer: woensdag 18 en donderdag 19 december.
Aanvang voorprogramma: 19.00 uur (zaal open om 18.45 uur)
Aanvang musical: 20.30 uur (zaal open om 20.15 uur).
Locatie: Cultureel Centrum De Kei in Reusel.
Regie: Ineke Stads en Roel Coenen.

De musical wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van ouders en vrijwilligers van OBS De Klimop. Kaarten kosten 1,00 euro voor het voorprogramma en 1,00 euro voor de musical (0,25 euro van ieder kaartje gaat naar het goede doel) en zijn verkrijgbaar bij OBS De Klimop, zolang de voorraad strekt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden