Column Lowie

De kattenuitlaatcentrale

Foto: Foto:

Na alle ophef over het klimaat, onderwijs, boeren, zorg en politie slibben de Nederlandse snelwegen binnenkort waarschijnlijk opnieuw dicht als verbolgen katteneigenaren het Haagse Malieveld bezetten. De kat moet namelijk zo snel mogelijk aan de lijn. Uit onderzoek zou blijken dat hij jaarlijks goed is voor het doden van 40 miljoen vogels, muizen en andere kleine nuttige dieren.

Nou ben ik zelf nooit zo'n kattenliefhebber geweest. Ik heb een haat-liefdeverhouding met het beest. De enige kat waar ik regelmatig mee te doen heb is Tom, de huiskater van mijn dochter in Arnhem. Hij kan lief zijn, maar soms ook erg knorrig. Bovendien is hij volledig onvoorspelbaar en overtuigd autonoom.
In Helmond gingen de kattenmeppers vroeger zover dat ze het beest in een ton stopten. Daarna sloegen ze er zo lang op tot de ton barstte en wie daarna de kat ving werd beloond met bier. Zover zou ik natuurlijk niet willen gaan.

Maar toch begrijp ik sommige kattenhaters wel. Eigenlijk zijn het a-sociale krengen die vaak gewoon los rondlopen en ongevraagd in je tuin kakken.
Laatst zei een vriend van me dat hij al twee keer de kat van de buren in zijn bed had aangetroffen omdat het slaapkamerraam open stond.
Daarentegen, als je je poepzakje bent vergeten en Bello draait een rokende bolus op het trottoir of hij rent los in de bossen achter een konijn aan riskeer je een dikke bon.

Naast de kattenhalsbandjes, kattentuigjes en kattenharnasjes die je nu al kunt kopen in elke dierenspeciaalzaak kun je je binnenkort waarschijnlijk ook aanmelden voor een cursus kattenlijntraining.
Ik voorzie zelfs dat je binnenkort ook wel terecht zult kunnen bij gecertificeerde kattenfluisteraars die de ontstane depressie bij je Midas kunnen wegfluisteren. Tegen een in hun ogen redelijke vergoeding natuurlijk.
En wat dacht u van een kattenuitlaatcentrale. Volgens mij een gat in de markt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden