Foto:

Charles Dickens herleeft in Wintelre

Wintelre - Met het Dickensfestijn op 7 en 8 december gaat Wintelre een weekend lang terug in de tijd. Ruim 300 figuranten vermaken de bezoekers in een decor uit 1850.

Deftige lieden, bedelaars, kwakzalvers, een schoorsteenveger en dames van lichte zeden. Maar ook Scrooge en de bende van Fagin ontbreken niet. Zij zoeken de interactie met de bezoeker zodra die de grote poort in de Willibrordusstraat is gepasseerd. Onderweg zien zij ambachten uit de tijd van Dickens zoals een trommenmaker, barbier, palingroker, valkerij en orgelman. In een bakkerij, whiskystokerij, ziekenhuisje en wasstraat wordt volop gewerkt. Dames van lichte zeden proberen de bezoeker te verleiden als deze iets van zijn gading zoekt bij de zestig kramen die passen in de periode van Dickens. Liefhebbers van muziek en zang kunnen beide dagen terecht in de Willibrorduskerk. Hapjes en drankjes zijn volop te koop.

Op zaterdag kan het publiek van 14.00 tot 19.00 uur terecht in het centrum, op zondag 12.00 tot 18.00 uur. Volwassenen betalen 3 euro entree.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden