Column Lowie

Oh oh Den Haag

Foto: Foto:

Ik moest de afgelopen dagen een paar keer denken aan Harrie Jekkers' 'Oh oh Den Haag' waar hij in 1982 een nummer 1 hit mee had. Met name het eerste couplet:
'En in december met de hele buurt op jacht, om kerstbomen te rausen.
Op ouwjaarsavond fikkie stoken. Vooral die autobanden rookten fijn.'

Dat kwam omdat de politie vorige week in Duindorp en Scheveningen diverse jongeren aanhield voor brandstichting en het gooien van zwaar vuurwerk. En dat allemaal omdat de gemeente geen vergunning wil geven voor vreugdevuren tijdens de jaarwisseling.

Iets verderop in de residentiestad woedde vorige week ook een binnenbrandje zou je kunnen zeggen. Klaas Dijkhoff en Mark Rutte waren namelijk in het nieuws vanwege wel of niet terecht ontvangen wachtgeld en reiskostenvergoedingen.
Geen van beide heren had trek om het terug te betalen. En dat terwijl een beetje Kamerlid per jaar al gauw 2 ton op zijn bankrekening krijgt overgemaakt.

Dat komt met name door de vele bijbaantjes die de dames en heren politici er op na houden. Loek Hermans spande ooit de kroon met meer dan tien nevenfuncties. Iemand met zoveel bijbaantjes neemt het werk van Kamerlid niet serieus en is volledig losgezongen van zijn eigen geloofwaardigheid.

Teflon-Mark heeft aangegeven dat hij het geld had moeten weigeren. Maar terugbetalen vindt hij niet nodig. Dat onze weglachpremier er wel weer mee weg komt zijn we gewend van hem. Maar Klaas Dijkhoff moet als Slimste Men van de Wereld in 2017 volgens mij als geen ander beseffen dat het imago van gewone volkse jongen, die naar concerten van Guus Meeuwis gaat en supporter is van PSV, niet erg geloofwaardig meer overkomt op zijn kiezers uit Duindorp en Scheveningen.

Als je de Hagenezen door waarnemend burgemeester Johan Remkes, een partijgenoot van je, wilt laten verbieden om tijdens oudjaar een fikkie te stoken, moet je zelf wel het goede voorbeeld geven en niet lopen graaien.

Meer berichten