V.l.n.r. Job Poodt, Nikki Reniers, Nicole Leijen en Frans Heesters. Foto: Igor Kant
V.l.n.r. Job Poodt, Nikki Reniers, Nicole Leijen en Frans Heesters. Foto: Igor Kant (Foto: Igor Kant)

Muzikaal talent op het podium bij de Winterfeesten in Reusel

Muziekoptredens vormen al jaren vaste ankerpunten bij de Winterfeesten Reusel-De Mierden. Op initiatief van Nicole Leijen (evenementencommissie) is daar vorig jaar een verfrissend evenement aan toegevoegd: Kempisch Talent in de Tent.

Reusel - Nicole: 'We wilden een podium bieden aan al die jonge regionale talenten die niet zo veel mogelijkheden hebben om op te treden.'

Het werd een succes. Dus durfde Nicole het aan om Kempisch Talent in de Tent dit jaar twee keer vast te leggen. De eerste editie (8 december, middag en avond) is inmiddels achter de rug, de tweede staat voor 29 december ('s middags) op het programma. Nicole is blij dat ze hulp heeft gekregen van Frans Heesters, een ouwe rot in het muziekvak onder meer als gitarist bij Driepalmennunbok en bij Vernice. Frans weet jong talent op te sporen en heeft de deskundigheid om ze goed te begeleiden. Frans: "Maar bij hun optredens beperk ik me tot lekker ontspannen genieten van hun muziek." Om vervolgens vast te stellen dat de Kempische 'muziekjongeren' veel kwaliteit in huis hebben. Frans: 'Op 8 december zag ik "muzikanten die binnen een paar jaar een perfecte band kunnen neerzetten."

Job Poodt (18) uit Bladel en Nikki Reniers (19) uit Reusel zijn twee van die talentvolle jongeren. Beiden waren present op 8 december, Job (vooral) als gitarist, Nikki als zangeres. Ook op 29 december doen ze mee. Dan staan er vanaf 14.00 uur een negental optredens van een klein halfuur op het programma. Job en Nikki verheugen zich erop, want het debuut was uitermate goed bevallen. Job: ''In de middag was het vooral akoestisch, 's avonds met de band kon ik meer rammen. Van allebei kan ik genieten." Nikki: "Los van het muziekplezier geeft Kempisch Talent ook op een andere manier veel voldoening. Het is een en al behulpzaamheid onder elkaar. Zo van: "Mag ik je gitaar even lenen? – ja hoor, geen probleem."

www.winterfeesten-reusel-de-mierden.nl

Meer berichten