Annie en Toon zijn al 50 jaar een paar.
Annie en Toon zijn al 50 jaar een paar. (Foto: )

Het begon allemaal op Eersel kermis...

Jan van den Dungen

Gouden huwelijk Toon en Annie

Hun huiskamer ademt al volop de sfeer van Kerstmis. Overal waar je kunt kijken zie je in het licht gestoken kerstdorpjes en kersttaferelen. Dit aanzien verraadt al meteen de gezamenlijke hobby van Toon Schutjes en Annie Schutjes-Bullens, beiden 73 jaar en 19 december 50 jaar getrouwd.

EERSEL – Toon en Annie zijn onlangs al uitvoerig gefeliciteerd door burgemeester Wim Wouters in het Eerselse gemeentehuis. Het begon met een officiële uitnodigingskaart, welke afbeelding met twee gouden ringen ook op het gepresenteerde gebakje stond. Een Eerselse kwis, een borreltje met gezellige buurt en maar liefst met 57 paren uit de gemeente. "Complimenten daarvoor", zegt Toon en Annie in koor. Donderdag maken zij er alvast een gezellige dag van, met hun huisgezin, zoon Ronald, dochter Mariëlle en hun partners Zeja en Harold en natuurlijk met de oogappels, de kleinkinderen Jurre, Fem, Rune en Diede.

"Maar op 20 maart zijn we precies vijftig jaar voor de kerk getrouwd en dan vieren we het pas écht", aldus een glunderend gouden paar wiens liefde ontstond op Eersel kermis. Annie stond in de tent van Herwonnen Levenskracht met de verkoop van loten toen de 18-jarige Toon in 1964 met zijn vriendengroep uit Eindhoven hier ook neerstreken, omdat zij per bromfiets alle kermissen in de regio afstruinden. Vijf jaar lang genoten Toon en Annie van het vrije uitgaansleven, nog zonder kinderen. Zij trouwden in 1969 en in 1973, toen zoon Ronald werd geboren, stopte Annie met werken. Toon was tot dan automonteur in Eindhoven en raakte vanwege de oliecrisis in een werktijdverkorting. Hij zag een vacante functie bij de Technische Dienst van sigarenfabriek Wintermans thuis in Eersel en werkte er 35 jaar met plezier, " totdat ik er uit mocht".

30 jaar waren zij zowat met het hele gezin bij carnavalsvereniging De Buurlanders. "Een mooie tijd, konden we die nog maar eens overdoen", zegt Annie. De Eerselse brandweer nam eveneens een belangrijke plaats in, in het gezin Schutjes. Naast de rang van brandmeester was Toon jarenlang voorzitter van de P.V. en speelde er Sinterklaas. Hij richtte ook mee de brandweerpost Vessem op. "Het was ooit wringen thuis op de trap naar beneden, want ook zoon Ronald was en is nog steeds bij de brandweer. Verder neemt de caravan een belangrijke plaats in. Door Nederland toeren en meestentijds op een vaste staanplaats in Luxemburg. Nu vermaken Toon en Annie zich met sport en fitness. Annie met haar zussen kaarten maken, een hobby die ze overnam van haar te vroeg overleden zus, en op de kleinkinderen passen. Ook is Toon 10 jaar bij de Klussendienst, huismeester in de Koperwiek en beheerder van bruincafé 't Stökske. Annie tuiniert er op los en wandelen bij wandelvereniging Eersel houdt hen jong.

Meer berichten