Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Kerstconcert gemeentehuis Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – 23 december 1984. In de hal van het gemeentehuis van Bladel werd een kerstconcert opgevoerd door het Kempisch Vocaal Ensemble onder leiding van Pieter Cox samen met het Kempisch Orkest dat werd gedirigeerd door Laurens Boogaarts. Het Kempisch Vocaal Ensemble had eerder al voortreffelijke optredens gegeven. Het doel was muziek uit verschillende stijlperiodes ten gehore te brengen. Er werd samengewerkt met het ervaren Kempisch Orkest dat was opgericht door Cas van Beek, oud-burgemeester van Reusel en oud lid van de Tweede Kamer. De ambitieuze muziekbeoefenaars stelden het op prijs dat vele muziekliefhebbers aanwezig waren. Die konden genieten van de kerstliederen van L. Toebosch en J. Ivens, gedeelten uit de mis 'In illo tempore' van Montverdi, orkestsuite nr. 1 van J.S. Bach en een Cantate van D. Buxtehude. Als solisten traden op Loes Grootantink en Ineke Kootstra, sopraan Aard Vogels en Frank Verhoeven bas.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Ook in gemeenschapshuis Den Tref te Hapert werd een kerstconcert gegeven. De solisten waren de bekende sopraan Elly Verhoeven-Verhees uit Bergeijk en bariton Ton van Hautert.

- Na 3 nederlagen van de handbalheren van Saturnus uit Bladel werd eindelijk weer eens gewonnen. Het was op het nippertje met 16-15 maar dat maakte de pret misschien wel groter.

- AVR'69 uit Reusel verzorgde op zondag 23 december de 16de L 'Avant Sylvestre veldloop. Die cross werd steeds gehouden tegenover het motorcrossterrein 'De Wielewaal'.

Meer berichten