Het Kempisch Kamerkoor. Foto: Carola van Doorn
Het Kempisch Kamerkoor. Foto: Carola van Doorn (Foto: )

Kempisch Kamerkoor voert Händel uit

Eersel - "Ik geloof dat ik de hemel en God voor me heb gezien", sprak Händel nadat hij het tweede deel van zijn Messiah had gecomponeerd. Tijdens de première in 1732 in Dublin stond de geëmotioneerde Koning ook spontaan op bij het horen van het prachtige en inmiddels alom bekende Halleluja.

Met de Messiah schreef Händel een monumentaal werk waarin het hele verhaal van de Messias wordt verteld, met de verkondiging van de geboorte, zijn dood, de opstanding en de hemelvaart; zijn wederkomst en heerschappij. Het is de combinatie van dit alles omvattende verhaal en de ongelooflijke muziek die het zo bijzonder maakt.

Dit ultieme kerstconcert is te beleven in de mooie akoestiek van de Willibrorduskerk in Eersel. Cees Wouters kiest met zijn ervaren Kempisch Kamerkoor, bekend van de jaarlijkse Johannes Passion van Bach, voor een lichtvoetige, sprankelende uitvoering van dit weergaloze oratorium. Het orkest bespeelt authentieke instrumenten uit Händels tijd. Topsolisten vertolken op indringende wijze de prachtige aria's.

Een mooie kersttraditie, opmaat naar Kerstmis. Een bron van inspiratie, troost en kracht, waar muzikanten en publiek zich aan kunnen laven.

Datum: 20 december. Locatie: St.- Willibrorduskerk Eersel. Aanvang: 19.30 uur. Kaarten: aan de kassa van de kerk of via www.kempischkamerkoor.nl

Meer berichten