Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Superiglo gebouwd in Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – januari 1985. De winterse weersomstandigheden waren in de Kempen onderwerp van gesprek, of je er nou plezier of verdriet van had. In Bladel voerde de vreugde de boventoon want in de Hugo Verriestraat hadden de kinderen zich in de kerstvakantie niet verveeld. Met z'n tienen hadden ze een bovenmaatse iglo gebouwd van 3,5 meter hoog en 2,5 meter breed. Er werd verwacht dat de bewoners van nr.2, de familie Van Dingenen, nog lang tegen deze immense iglo zouden aankijken. De iglo was gebouwd met vele volle emmers sneeuw, die goed aangeduwd waren. Na twee dagen flink aanpakken was de top bereikt en kon de vlag in top. De kinderen stelden vast dat het binnenin best warm was. Met een kaarsje was het er goed uit te houden. Ze hadden ook een naam bedacht namelijk: "Krek wa'k wou." De bouwers waren Hansje en Jeroen van Dingenen, Henk, Andre en Xander Vos, Roger, Nathalie en Diana Eerens, Ronnie Boer en Erik Reyne.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- In Netersel werd onder de vleugels van de K.V.O het blijspel 'Wegpiraten' opgevoerd. Het was een stuk met veel verwarring en verwikkelingen met een verassende ontknoping.

- De Heemkunde Werkgroep Reusel bedankte iedereen die had bijgedragen aan het boek 'Reusel in de Tweede Wereldoorlog. Er waren vooral veel foto's binnengekomen.

- In Eersel werd een algemene scholingscursus voor vrouwen uit Duizel, Eersel en Steensel georganiseerd. Afwisselend werden de lessen in alle drie de kerkdorpen gegeven.

Meer berichten