Mira Tijssen neemt de cheque in ontvangst waarmee een wensdroom van haar in vervulling kan gaan. Foto: Igor Kant
Mira Tijssen neemt de cheque in ontvangst waarmee een wensdroom van haar in vervulling kan gaan. Foto: Igor Kant (Foto: Igor Kant)

Succesvolle afsluiting op het ijs

Elk jaar weer kijken de organisatoren van de Winterfeesten Reusel-De Mierden elkaar vol verbazing aan. Het succes blijft maar toenemen. In bezoekersaantallen, in beschikbare vrijwilligers, in de verbreding van het programma, in sfeer en ambiance. Wanneer bereikt dit evenement zijn grenzen, vragen ze zich wel eens af. Nou, in elk geval niet in de jubileumeditie die afgelopen zondag werd afgesloten.

Reusel-De Mierden - De vijfde aflevering van de Winterfeesten was in alle opzichten een ongekend succes. Zo werd het aantal van zo'n 20.000 betalende bezoekers geteld, een nieuw record. Waarbij tevens is gebleken dat deze afkomstig zijn uit een steeds grotere regio, tot ver in België. Deze bezoekersgroep betreft enkel de schaatsers die het Imants IJspaleis bezochten om daar de schaatsen onder te binden. Voor de mensen die regelmatig te zien waren in het 4Care-feestcafé gelden misschien wel vergelijkbaar aantallen. Zij konden genieten van talrijke muziekoptredens, informatiebijeenkomsten en culinaire genoegens. En dat allemaal dankzij de inzet van zo'n 450 vrijwilligers. Nieuw dit jaar was het schaatsen voor 50-plussers. Schaatsers uit deze doelgroep wisten dat erg te waarderen. Ze hoefden zich niet in de drukte van de krioelende jonge schaatsers te begeven. Ook nieuw was de wensboom. Bezoekers van de Winterfeesten konden er een kaartje in hangen met een wens voor een vriend(in) of familielid die ze graag – bijvoorbeeld vanwege moeilijke persoonlijke omstandigheden – een steuntje in de rug zouden willen geven. Tijdens de sluitingsceremonie werd bekendgemaakt wie door de jury was uitgekozen om zijn/haar wens in vervulling te zien gaan. Mira Tijssen kwam als winnaar uit de boom. 

Meer berichten