Een grote verrassing voor ongeneeslijk zieke Mira. Foto: Igor Kant
Een grote verrassing voor ongeneeslijk zieke Mira. Foto: Igor Kant (Foto: Igor Kant)

Wensen voor en door iedereen

Van de redactie

Wensboom blijkt groot succes

Voor de organisatie van de Winterfeesten Reusel-De Mierden was het best spannend. Het idee om een wensboom te plaatsen ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan, was snel besloten. Maar of er gebruik van werd gemaakt en of er mooie wensen ingeleverd zouden worden, was moeilijk in te schatten.

Reusel - Ruim een maand later blijkt dat het een goede zet is geweest. Net zoals alle activiteiten goed bezocht zijn en de schaatsbaan weer meer bezoekers telde dan voorgaande jaren, mag ook de wensboom niet klagen over aandacht. Met maar liefst 505 wensen in de boom, is de organisatie erg tevreden.

Soms waren de wensen hartverwarmend, soms voor de flauwekul en soms heel indrukwekkend. De meeste wensen waren voor een ander en dat is mooi en waarop de organisatie hoopte. Dat maakt ook dat de wensboom perfect aansloot bij het thema van de Winterfeesten; 'voor en door iedereen'. Zo ook de wens voor Mira Tijssen. Maar liefst vier keer hing er een wens voor haar in de boom. Drie vrienden en een familielid gunnen haar een fotoshoot met haar hond Sjors. Waarom? Mira is ongeneeslijk ziek en knokt zich er ontzettend krachtig en goed doorheen. Haar viervoeter brengt haar plezier en troost. Samen met Sjors kan ze even de ellende vergeten en haar gedachten verzetten. En hoe mooi is het als dat op de gevoelige plaat vastgelegd kan worden? En dus besloot de jury unaniem dat de wens van haar vrienden en familielid in vervulling moest gaan. Een wens vanuit medeleven en vriendschap, bescheiden en passend bij de persoon, dat is wat de jury aansprak.

Afgelopen zondag, tijdens de sluitingsceremonie, werd Mira door het 4-tal verrast en overhandigde de organisatie haar een check. Ze reageerde overrompeld. En toen het eenmaal goed tot haar doordrong was ze vooral heel erg blij en dankbaar dat haar vrienden en familielid dit voor haar hadden gedaan.

Op een later moment zal zij, omringd door de wensinzenders, in het nieuw gestoken worden en samen met haar hond voor de fotocamera verschijnen. Hopelijk wordt het voor haar een leuke, ontspannen dag met prachtige foto's als steun.

De wens voor Huub Groenendaal vond de organisatie ook erg mooi. Zijn verzorgster zou heel graag willen dat hij een keer in een sportauto mee mag scheuren in plaats van in zijn rolstoel. En dus werd er snel een auto geregeld en kon iedereen zondagavond op groot scherm zien in welke auto hij binnenkort mag plaatsnemen. Huub reageerde zichtbaar blij. En zo laat Stichting de Winterfeesten Reusel-De Mierden een tweede wens in vervulling gaan.

Dat er zoveel mooie, warme gedachten en wensen in de boom zijn gehangen, getuigt van veel betrokkenheid bij en verbinding met elkaar in deze gemeenschap.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden