De aanwezige jubilarissen met rechtsonder tussen de jongelui gehurkt Ton Peeters.
De aanwezige jubilarissen met rechtsonder tussen de jongelui gehurkt Ton Peeters. (Foto: Lieke Peeters)

Bijzondere jubilea bij Reusel Sport

Lieke Peeters

Ton Peeters 70 jaar lid

Vroeger waren er niet veel sportmogelijkheden voor de jeugd zoals we die tegenwoordig hebben. Voor de jongens was de meest voor de hand liggende keuze voetballen bij het lokale team. Dit was ook het geval in Reusel. Talloze jonge jongens uit Reusel gingen vroeger en gaan vandaag de dag ook nog voetballen bij Reusel Sport, opgericht in 1938. Twee jaar eerder werd Ton Peeters (83) geboren. Hij is nu al zeventig jaar lid bij Reusel Sport en dat kon niet onopgemerkt voorbij gaan. Afgelopen zondag 5 januari waren de huldigingen van Ton en nog andere jubilarissen.

REUSEL – Als twaalfjarig jongetje begint Ton fanatiek te voetballen in Reusel, het dorp waar hij al zijn hele leven woont. Elke week twee keer trainen en wedstrijden spelen bevalt hem wel. Bovendien gaat hem goed af. Hij begint zijn voetbalcarrière in het derde elftal en klimt op naar het tweede en zelfs het eerste, waar hij elf en een half jaar zijn uiterste best heeft gedaan als linksmidden en linksback. Helaas heeft hij na jaren toewijding moeten afbouwen omdat hij het te druk kreeg met zijn werk. Hij kwam pas laat thuis van zijn werk en als je in het hoogste team zit, wordt van je verwacht dat je altijd komt trainen. Dat kon Ton op een gegeven moment niet meer nakomen dus ging hij weer terug naar het tweede en later het derde elftal.

Thuis op de kast staat een trofee die Ton ruim veertig jaar geleden al gekregen heeft: 25 jaar actief lid. Nu is hij geen actief lid meer, maar wel nog een heel trouw lid. Zo heeft hij een aantal jaren in het bestuur gezeten en is hij erelid. Ook gaat hij vaak nog kijken naar wedstrijden.

Toen hem de vraag gesteld werd wat hem van al die jaren het beste is bijgebleven, vertelde hij over de kampioenswedstrijd in 1961 tegen Bladella, Reusels grootste rivaal. Aan zijn gezicht was te zien dat hij de wedstrijd even opnieuw afspeelde en af en toe grinnikte hij tijdens zijn verhaal. De rivaliteit tussen de teams was erg groot. "Dat vergeet ik nooit meer!" Zo'n belangrijke wedstrijd zorgt natuurlijk ook voor de zekere spanning: "Als we tegen Bladella moesten voetballen, zat ik 's morgens drie keer op de wc!" maar zodra hij op het veld stond, zag hij niks anders dan de bal. Geen wonder ook dat ze de wedstrijd wonnen en kampioen werden.

Op het sportpark van Reusel werden op zondag 5 januari om 14:00 uur in de kantine van Reusel Sport de jubilarissen in het zonnetje gezet door bestuurslid Jurgen van Veldhoven. Er waren 20 jubilarissen aanwezig die 25, 40, 50 en 60 jaar lid zijn van de club. Twee leden zijn maar liefst 70 jaar lid: Ton Peeters en Harrie Bel. Alle jubilarissen werden persoonlijk in het zonnetje gezet en bedankt met een prachtige bos bloemen. Daarna was er een nieuwjaarsloterij, waar geweldige prijzen te winnen waren. Natuurlijk bleef iedereen gezellig hangen in de kantine, onder het genot van een drankje en een hapje. Het was een gezellige middag en voor de gehuldigden natuurlijk een extra bijzondere middag. Ton: "Geweldig."

Meer berichten