Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Schoolhandbaltoernooi Saturnus

Door Thijs van der Zanden

Bladel – januari 1985. De kerstvakantie was weer achter de rug. De jongens en meisjes die deelgenomen hadden aan het school-handbaltoernooi van Saturnus waren weer naar school. Maar liefst 21 schoolteams die aan het toernooi hadden deelgenomen konden aan hun juf of meester een beker of medaille laten zien die ze gewonnen hadden. Voor de rest van de 63 deelnemende teams was alles een beetje minder verlopen, maar wie weet vielen ze de volgende keer wel in de prijzen. Er werd gestreden in leeftijdsgroepen, vooral bij de jongens en oudere groepen ging het er fanatiek aan toe. Per wedstrijd werden er punten toegekend voor sportiviteit. Het team wat het hoogste scoorde zou in aanmerking komen voor de Jan Cornelis wisselbeker. Die beker ging naar het meisjesteam van de vierde klas van de Sleutelaar, zie foto. Zij waren in hun poule niet in aanmerking gekomen voor een prijs en waren dan ook hoogst verbaasd dat zij toch een beker kregen.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Mevrouw A. Geurts nam afscheid als directrice van het LHNO 'Maria Regina' te Eersel. Ze was 37 jaar in het onderwijs werkzaam geweest waarvan 22 jaar directrice in Eersel.

- Burgemeester Walboomers overhandigde aan de heer en mevrouw Arends de sleutels van hun nieuwe huis in het nieuwbouwplan Hooge Akkers Noord in Reusel

- Scouting Bladel serveerde taart op de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bladel. Dit ter ere van 75 jaar scouting in Nederland en 40 jaar scouting in Bladel.

Meer berichten