Zondag 12 januari, Leemskuilen 14 in Bladel. De Dorsdag duurt van 9.00 tot 18.00 uur.
Zondag 12 januari, Leemskuilen 14 in Bladel. De Dorsdag duurt van 9.00 tot 18.00 uur. (Foto: )

VOB maakt zich op voor 37e Dorsdag Bladel

Op zondag 12 januari gaat het gebeuren, de 37e Dorsdag Bladel. Er komen weer verschillende dorskasten naar Bladel, van groot tot klein. Daarnaast weer volop demo's van onder andere graan malen, ouderwets planken zagen, hout klieven, puin breken, motors starten, tractor pronken, smeden, trieuren, ouw kleer wassen, manden vlechten, touw slaan, molensteen opkappen, modeltreintjes rijden, ruilbeurs afstruinen, kachel stoken, buurten, drinken, eten en lachen.

Bladel - Er is van alles te zien, te horen en te beleven op het terrein en in de tent. Geen paniek als het koud mocht zijn, want er staan op het terrein volop houtkachels om je op te warmen. De tent is uiteraard ook verwarmd.

Vorig jaar was er 's middags helaas regen. De grote wagen graan konden helaas niet gedorsd worden. Deze is weer terug de schuur in gegaan en in april op de show van de Vetnippels in Reusel konden ze hem alsnog dorsen. Op zondag 12 januari wordt het weer opnieuw geprobeerd. Aan het materiaal zal het niet liggen. De wagen staat bomvol in de schuur met hele mooie rogge erop. De 35 graden van afgelopen zomer deden het graan goed. Voor het werkvolk was het iets minder om bij deze temperaturen te binderen, opzetten en laden.

Zoals altijd is de toegang gratis en vindt er een loterij plaats, met als hoofdprijs een hele mooie goed lopende Guldner ABN van 1955 en nog vele andere mooie prijzen. De trekking van de loterij is om 16.00 uur in de tent. Je hoeft niet te blijven tot de trekking om prijs te hebben, want voor elke prijs wordt maar 1 lotje getrokken. De uitslag van de loterij is onder andere te zien op www.dorsdagbladel.nl

Alles wat oud is is welkom, dus heb je nog een oude fiets, brommer, motor, auto, vrachtwagen, tractor, stationaire motor, gereedschap, werktuig, hobby of ambacht om mee te komen pronken; geef je dan op als deelnemer via www.dorsdagbladel.nl Leuke youngtimers zijn natuurlijk ook welkom. Ook marktlui voor de onderdelen- en ruilbeurs opgeven via deze website, een standplaats kost 10 euro.

Locatie van de Dorsdag: Leemskuilen 14. Van 9.00 tot 18.00 uur. Volg de borden voor gratis parkeren. Er pendelen gratis taxi busjes tussen de parking en het showterrein. De Dorsdag wordt georganiseerd door de leden van Vereniging Ouderwets Boeren (VOB).

Meer berichten