Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Charel Baelemanspad in Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – januari 1985. Op het terrein tussen het Kruispad en de Sniederslaan kwamen 13 nieuwbouwwoningen. Voor de bereikbaarheid van die huizen werd een nieuwe weg aangelegd die uitkwam op de Sportparkstraat. Die weg kreeg de naam Charel Baelemanspad. Charel Baelemans, drager van de erepenning van de gemeente, overleed in 1982 op 83-jarige leeftijd. Hij was een bekende verschijning in Bladel en genoot tot in de verre omtrek bekendheid vanwege zijn verdiensten op het gebied van dicht- en voordrachtkunst, toneel en lokale geschiedschrijving. Zijn gedichtenbundel 'Bij de gratie Gods' en zijn boek 'Rossekop', dat jeugdherinneringen uit zijn schooltijd bevat, zijn daar voorbeelden van. Ook aan het Boek 'De Negende Zaligheid' had Charel een belangrijke bijdrage geleverd. Tevens kwamen er in Bladel nog een aantal nieuwe straatnamen bij dat waren de Hoendernesten, Jacob Meyerweg, Klaverblad, Brem, Schutsboom en Muggenhol.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Maria Dirks - Van Beers werd in Huize Kempenland te Bladel 100 jaar. Maria trouwde op 47- jarige leeftijd met veldwachter Laurentius Dirks en woonde toen met hem in Hoogeloon.

- Carnavalsvereniging de Feestneuzen organiseerde haar jaarlijkse Zeeveravond in café de Vrachtkar. Onder de tonpraoters was Herman Borgmans Brabants kampioen in '84 en '85.

- Jan Jonkergouw uit Bladel werd tweemaal kampioen op de nationale vogeltentoonstelling in het Turfschip te Breda. Hij won met een boskanarie en een bastaard kapoetsijs.

Meer berichten