Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Verlies Voleer-dames uit Eersel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – januari 1985. De dames van Voleer leden in het lopende competitieseizoen hun eerste nederlaag. De Verrekijker uit Oirschot, een team dat ook een hoge klassering innam, won in een spannende gelijk opgaande wedstrijd met 2-3. Voleer speelde te krampachtig en blijkbaar was de druk om niet te mogen verliezen te groot om in het normale spelritme te komen. Een reden was misschien het gemis van Maria Lepelaars vanwege een blessure. De eerste set verliep tot 11-4 geheel naar wens van de Eerselse dames. De Verrekijker dames kwamen echter sterk terug en wonnen met 16-18. Ook de tweede set werd met 71-15 verloren door Voleer. De derde en vierde set echter werden een prooi voor Voleer. Die werden met 17-15 en 15-8 gewonnen. De beslissende vijfde zet werd weer gewonnen door de dames uit Oirschot met 10-15. Zodoende verloor Voleer met een minimaal verschil in een spannende wedstrijd die voor het publiek heel aantrekkelijk was.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Carnavalsvereniging de Pintewippers uit Hapert hield een zittingsavond met uitsluitend Hapertse deelnemers, met muziek van 'The Features'. Het motto was 'Haopert ble Haopert'.

- Sportcentrum Sanders werd in Eersel voor de vierde keer heropend. Het vernieuwde centrum trok veel belangstelling wat bleek uit het feit dat er ongeveer 1000 bezoekers waren.

- De tonpraotersavond in het Casterse Bollenmeppersgat werd een geweldig succes. Het gebeuren vond plaats in het Bollepaleis 'Den Aord' met de nieuwe Prins Hagivoca I.

Meer berichten