Leo Tholen speelt de rol van moeder. (Fotografie Ans Ketelaars)
Leo Tholen speelt de rol van moeder. (Fotografie Ans Ketelaars) (Foto: )

Keeris & Bouwman brengen komedie in De Leenhoef

De jonge professionele theatermaker Jules Keeris, geboren en getogen Knegselnaar, is de regisseur van De Vierde Wand, een komedie vol absurde humor, die Theater 't Ros programmeert. De bekende Eindhovense regisseur Martijn Bouwman is verantwoordelijk voor de tekst. Het is de allereerste keer dat het stuk voor betalend publiek opgevoerd wordt. De première vindt plaats op 31 januari.

Knegsel - Martijn Bouwman, regisseur van topcabaretiers als Theo Maassen, Ronald Goedemondt, Wim Helsen en Sanne Wallis-De Vries, schreef destijds de tekst voor een komedie vol absurde humor. Op het moment van schrijven had hij niet kunnen vermoeden dat zijn stuk ooit in het theater gespeeld zou worden. Hij schreef het destijds namelijk als lesstof voor zijn derdejaars studenten aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Eén van die studenten was Jules Keeris. Er ontstond een klik tussen de docent en zijn leerling die zijn oorsprong had in een gemeenschappelijk gevoel voor, meestal absurde, humor. Enkele maanden geleden stelde Jules voor om De Vierde Wand te gaan spelen bij 't Ros, Bouwman was verrast, maar stemde graag in. Jeroen Peels, behalve grimeur, ook lid van de repertoirecommissie en daarmee medebewaker van het cultureel erfgoed bij 't Ros is zeer in zijn nopjes met het stuk: "Van dagelijkse irritaties, onderlinge affaires, drankproblemen, een (klein)zoon op een zorgboerderij en vooral de verrassende plot-wendingen, heeft onze jonge regisseur werkelijk een uniek geheel gesmeed, waarvoor de toeschouwers op het puntje van zijn stoel gaan zitten. Sommigen zullen er misschien zelfs wel vanaf rollen van het lachen. Het wordt een stuk dat men zich nog lang zal heugen."

Naast Inge Peeters, Leo Tholen en Lennard van Sambeek ziet men Nick Brekelmans, Peter van Dooren en Carien Jansen op het podium.

De première op 31 januari is reeds uitverkocht net zoals de voorstellingen van 7 en 8 februari. Er zijn nog wel kaarten verkrijgbaar voor de voorstellingen van 2 en 6 februari. Alle voorstellingen vangen aan om 20.30 uur en vinden plaats in de theaterzaal van MFA De Leenhoef aan de Steenselseweg 8a in Knegsel. Kaarten, 10,00 euro, kunnen besteld worden op de website www.theatertros.nl, of telefonisch via 06-22563060.

Meer berichten