Muzikanten van het Kempisch Volksorkest spelen tijdens de natuurmarkt  op Natuurtuin 't Loo, 25 juni 2017. Foto: Jan Biessen
Muzikanten van het Kempisch Volksorkest spelen tijdens de natuurmarkt op Natuurtuin 't Loo, 25 juni 2017. Foto: Jan Biessen (Foto: Jan Biessen)

Kempische natuur en cultuur verenigd

Van de redactie

Van iedereen, voor iedereen

Het Kempisch Volksorkest en de Kempische volksdansers spelen en dansen vanaf aanstaande zondag voortaan maandelijks in Natuurtuin ’t Loo. Ze zorgen samen met de Natuurtuin voor het ontsluiten en zichtbaar maken van de Kempische natuur en volkscultuur. Van iedereen, voor iedereen.

Bergeijk - 2 februari is de maandelijkse bijeenkomst voor de eerste keer in Bergeijk. De muziek en dansen uit deze regio, opgetekend door Harrie Franken, zijn al meer dan 40 jaar ten gehore gebracht op openbare plaatsen, vrij toegankelijk voor iedereen die wil. Er kan worden gedanst op de muziek of mee muziek worden gemaakt. Mensen komen van ver om mee te dansen, te buurten en te genieten van de oorspronkelijke muziek en dans van deze regio en kunnen nu ook genieten van de natuurtuin. Na vele jaren in Postel in de Beiaard te hebben gespeeld en gedanst is nu voor de natuurtuin ’t Loo gekozen om de Kempische natuur en Kempische cultuur elkaar te laten ontmoeten. De twee organisaties kennen elkaar al lange tijd.

Verenigingen

Het Kempisch volksorkest en de dansers zijn in 1979 opgericht. De muzikanten en dansers hebben in Bladel, Oerle, Casteren en Postel hun muziek en dans gebracht van iedereen, voor iedereen. De natuurtuin is in 2000 gestart. Drie verenigingen zetten schouders onder dit nieuwe concept en transformeerden de voormalige sportvelden tot een natuurlijke habitat waarin vele biotopen en gebruiken zijn terug te zien zoals die op de erven en dorpen in de regio vroeger waren ingericht. Het is nu een ecologische tuin waarin natuureducatie (IVN), biologisch tuinieren (VELT) , en de bijenhoudersvereniging met hun leden en vrijwilligers zorgen voor dit mooie stukje Bergeijk.

Iedereen is welkom op zondag 2 februari om 11.00 uur. Locatie: Natuurtuin 't Loo, Terlostraat 4, Bergeijk. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je mee dansen, mee muziek maken of gewoon lekker luisteren of buurten.

Meer berichten