Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Gala-avond Pintewippers Hapert

Door Thijs van der Zanden

Hapert – 26 januari 1985. De zittingsavond van de carnavalsvereniging de Pintewinters onder het motto: Haopert blè Haopert' werd met 250 betalende bezoekers goed bezocht. De avond oogstte dan ook veel lof, vooral omdat het programma helemaal door Hapertse mensen werd ingevuld. Prins Rinus den Urtse werd bijgestaan door adjudant Piet Vosters en beiden hadden het op de zittingsavond al erg druk met onderscheidingen uitreiken. Bovendien nam de prins de presentatie van het festijn voor zijn rekening. De grote dansmarietjes lieten zien dat ze de laatste tijd veel met hun benen in de lucht waren geweest. De jeugdgroep, zie foto, stal de show. Zij hadden de vertolking op zich genomen van het tv-programma 'Kinderen voor Kinderen'. Het ging er enthousiast aan toe. Vooral bij het liedje 'het Journaal' straalde het vuur van hun gezichten. Ook het liedje 'Afwassen' was heel leuk. Alle liedjes werden bovendien gebracht met verzorgd afgewerkte decorstukken.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Het voor de achttiende keer in Bladel gehouden solistenconcours was weer zeer hoogstaand. Erik Verbaandert ontving de gemeente-wisseltrofee van wethouder Craens.

- In samenwerking met het Vormingsinstituut in Bladel organiseerde de Stichting Beweging, Recreatie en Sport een cursus spelleiding voor werkeloze jongeren van 16 tot 19 jaar .

- Reusel Sport en Jan Bleijs besloten om het volgende seizoen (1985/1986) uit elkaar te gaan. Jan Blijs had Noud van Buul opgevolgd die was vertrokken naar DBS in Eindhoven.

Meer berichten